U tijeku je Mjesec Frankofonije 2022 u kojem Pučko otvoreno učilište Krapina sudjeluje kroz niz aktivnosti

Bogat program obogaćen filmovima i kulinarskom radionicom s posebnim gostom – mladim chéfom Tiborom Klobučarom

Objavljeno: 19.03.2022. zagorjeinternational

Ožujak je već tradicionalno mjesec Frankofonije koja se službeno slavi 20. ožujka na međunarodni dan Frankofonije i obilježava se u različitim zemljama u kojima se govori francuski ili postoje francuski instituti. Francuski institut u Hrvatskoj osnovan 1921. godine te već više od 100 godina radi na promociji francuske kulture i jezika u Hrvatskoj kao i na promociji znanosti i visokog obrazovanja.

Upravo u suradnji s Francuskim institutom i Hrvatskom mrežom neovisnih kinoprikazivača tijekom ožujka pripremili smo program filmova na francuskom od kojih smo prikazali novi film trenutno vodeće francuske redateljice i scenaristice Celine Sciamme “Mala mama“, a u četvrtak 31. ožujka u 20 sati prikazujemo francusku romantičnu dramu “Ljubavne afere“.

U četvrtak 24. ožujka u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, u suradnji sa Školom stranih jezika Versus organiziramo interaktivnu radionicu “Francuska kroz osjetila“. Radionica je namijenjena svim uzrastima, a vodi je Lucija Mlakar, profesorica hrvatskog i francuskog jezika. Poseban gost radionice je mladi kuhar Tibor Klobučar koji će prezentirati neka jela francuske kuhinje.

Za sve programe ulaz je slobodan. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba