DVD Dobri Zdenci održalo 71. Izvještajnu skupštinu

U prošloj godini proslavljena je 70. obljetnica, kupljena je oprema vrijedna 35.000 kuna, a i često se pomagalo na terenu

Objavljeno: 16.03.2022. zagorjeinternational

Nedavno je održana 71. Izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dobri Zdenci koju je vodio potpredsjednik i zapovjednik društva Mario Poštek. Društvo je zahvalilo svom članu i načelniku općine Jasminu Krizmaniću na dolasku i ohrabrujućem govoru i čestitalo mu na prvih deset godina aktivnog članstva u društvu.

Skupštini su prisustvovali i Zdravko Matuša ispred Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, predsjednik VZO Gornja Stubica Marko Bigec, kao i predstavnici DVD Sveti Matej , Šagudovec, Selnica i Gornja Stubica.

– Ovom prilikom čestitamo svim članovima kojima su uručene prigodne nagrade, pohvalnice i zahvalnice za dugogodišnji rad u društvu. Od bitnih dešavanja u 2021. godini na skupštini je istaknuto skromno obilježavanje 70. godišnjice društva odlaskom na svetu misu u kapelicu u Dobrim Zdencima prilikom proštenja koje je prošle godine također skromno obilježeno – izvijestili su iz DVD-a i dodali:

– Naši članovi 03. siječnja odlaze u Petrinju na poziv građana gdje sudjeluju u prekrivanju stradalih krovova kuća najlonom, iako je cijeli dan padala kiša nisu odustali, izvukli su pomoću vitla traktor iz štaglja koji je bio pred urušavanjem, uklonili dimnjak tako da su i oni dali barem mali doprinos u svoj toj nevolji koja je zadesila te krajeve – rekli su tijekom skupštine.

DVD Dobri Zdenci tijekom prošle godine intervenirao je zbog požara obiteljske kuće Dalibora Lisaka u Banščici, požara gospodarskog objekta kod Zrinščaka, požara dimnjaka u Dubovcu, a članovi su pružili pomoć oko sanacije i čišćenja kuće nakon požara, kontroliranog spaljivanja korova u Banščici te pražnjenje bunara u Selnici.

Valja napomenuti kako je DVD dobivenim sredstvima za obilježavanje obljetnica od strane HVZ-a i VZKZŽ-a kupio potrebnu oprema u iznosu od 35.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba