Godinu dana s poslovnog računa dizao novac za privatne svrhe

Direktor tvrtke sa zlatarbistričkog područja prevarom i utajom poreza napravio štetu od 4,2 milijuna kuna

Objavljeno: 16.03.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i utajio porez, odnosno carinu.

Naime, sumnja se da je 54-godišnji hrvatski državljanin kao direktor i odgovorna osoba jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću u razdoblju od sredine listopada 2018. godine do kraja prosinca 2019. godine s poslovnih računa podigao gotovinu u iznosu od oko 3.290.000 kuna. Za te novčane transakcije osumnjičeni nije predočio dokumentaciju iz koje bi proizlazilo da je podignuti novac iskorišten u poslovne svrhe društva. 

Zatim, 54-godišnjaka se sumnjiči da je u istom razdoblju, u namjeri pribavljanja imovinske koristi za to društvo neobračunavanjem i neprijavljivanjem poreza na dobit uskratio iznos poreza na dodanu vrijednost u korist Državnog proračuna u iznosu od oko 980.000 kuna.

Materijalna šteta počinjena ovim djelima iznosi preko 4.200.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba