GLASOVE U KAMPANJI 'LOVI' POPULIZMOM: Ivica Dačić na predizbornom se skupu rugao Hrvatima

DAČIĆ: Mi smo oborili ‘nevidljivog’, a oni nisu ni za dron spremni, kamoli za dom

Objavljeno: 15.03.2022. zagorjeinternational

U okviru predizborne kampanje za predsjedničke i lokalne izbore u Republici Srbiji, Ivica Dačić, iz redova stranke Socijalističke partije Srbije čiji je i nosioc liste, u nedjelju je pred prepunom salom u Ivanjici, između ostalog iskazao svoj stav prema NATO-u, ali i ismijao vladajuće Hrvate potaknut nemilim padom letjelice u glavni grad države članice NATO-a proteklog tjedna.

– Naša politika je jasna. Mi smo rušili NATO – rekao je Dačić, pa se osvrnuo na ranije spomenuti događaj na zagrebačkom Jarunu.  

– Na našoj listi se nalazi Zoltan Dani koji je i oborio F-117. Mi oborili nevidljivog, a ovi Hrvati ne mogu ni ovaj dron da obore. Pa oni nisu ni za dron spremni, a kamoli za dom – poručio je s blagim osmijehom na licu, nakon čega je dvoranom odjeknuo pljesak, ali i smijeh.  

Taj “nevidljivi” F-117, punog naziva ˝Lockheed F-117 Nighthawk˝, borbeni je avion kojeg isključivo koristi Ratno zrakoplovstvo Sjedinjenih američkih država. a prvi je let imao 1981. godine. Ovaj je avion prvi probno – operativni let imao krajem godine 1983., a 16 godina nakon takav je srušen u Srbiji nekoliko dana nakon što je NATO započeo s bombardiranjem Savezne Republike Jugoslavije koje je ujedno bilo i dio Rata na Kosovu. Posebnost ovog zrakoplova je da je prvi na svijetu izrađen ˝Stealth˝ tehnologijom, odnosno materijalom nevidljivom za radar.

Na predizbornom skupu i srpski predsjednik Aleksandar Vučić, osvrnuo se kazavši:

– Ono što se dogodilo u Zagrebu nije se moglo dogoditi Srbiji, mi bismo taj avion oborili za 5 minuta – rekao je u nedjelju Vučić i dodao kako Srbija nikada nije imala jaču vojsku nego što ima sada. 

Screenshot / Socijalistička partija Srbije

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba