U proračunu općine osigurano ukupno 240.000 kuna za tri kategorije

Gornja Stubica raspisala javni natječaj za programe i projekte svojih udruga

Objavljeno: 15.03.2022. zagorjeinternational

Općina Gornja Stubica raspisala je javni natječaj za financiranje projekata, programa i manifestacija koje provode udruge sa sjedištem na području općine, kao i udruge koje svoje programe realiziraju na području Gornje Stubice ili imaju korisnike s tog područja. 

U skladu s proračunom za 2022. godinu, raspisani su natječaji za projekte i programe u sljedećim oblastima: javne potrebe u kulturi, javne potrebe u području humanitarne skrbi te javne potrebe u poljoprivredi i lovstvu. 

Za natječaj u kategoriji ‘javne potrebe u kulturi’ udruge mogu prijaviti programe/projekte koji obuhvaćaju sve oblike promicanja glazbenog, plesnog, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, poticanje i njegovanje tradicijske kulture, razvitak kulturno umjetničkog, glazbenog i plesnog amaterizma, ali i manifestacije koje će pridonijeti zaštiti i očuvanju kulturne baštine, razvitku i promicanju kulturnog života te razvijanju svijesti o važnosti tradicije, uključivanjem što većeg broja ljudi, posebno djece i mladih, te pridonijeti promociji općine i ostvariti međuopćinsku, međužupanijsku i međunarodnu kulturnu suradnju. U ovoj je kategoriji predviđeno 170.000 kuna.

U kategoriji ‘javne potrebe u području humanitarne skrbi’ udruge mogu prijaviti programe/projekte koji obuhvaćaju pomoć osobama s posebnim potrebama, zaštitu i skrb o starijim osobama, brigu i skrb o djeci, promicanje, razvitak i unapređenje kvalitete života i slobodnog vremena djece i odraslih te programe, projekte i manifestacije  koje pridonose obilježavanju, očuvanju i promicanju povijesnih vrednota hrvatskog naroda, projekte koji pridonose psihološkom i socijalnom  osnaživanju i podizanju kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, poboljšanje kvalitete života kroz organiziranje sportskih, kulturnih i drugih oblika druženja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. U ovoj je kategoriji predviđeno 50.000 kuna. 

U posljednjoj kategoriji, ‘javne potrebe u poljoprivredi i lovstvu’, predviđena sredstva su 20.000 kuna, a prijaviti se mogu udruge čiji programi/projekti obuhvaćaju edukativne i stručne  programe u poljoprivredi i lovstvu kroz održavanje edukativnih radionica, stručnih skupova i predavanja te manifestacija koje pridonose  unapređenju i razvoju poljoprivrede i lovstva.  

Detaljnije informacije dostupne su na službenim stranicama Općine, a natječaj je otvoren do 13. travnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba