Održana godišnja izborna skupština Udruge pčelara Međimurske županije “Agacija”

Za predsjednika ponovno izabran Željko Trupković, dopredsjednik Velimir Glumac

Objavljeno: 14.03.2022. zagorjeinternational

Udruga pčelara Međimurske županija “Agacija” je na posljednjoj održanoj godišnjoj izbornoj skupštini, uz podnesena izvješća i predstavljanje programa rada za naredno razdoblje, potvrdila novi mandat dosadašnjeg predsjednika Željka Trupkovića. Za dopredsjednika je izabran Velimir Glumac, a izabrani su i članovi upravnog odbora kojeg čine Branko Lipić, Branko Horvat, Goran Heđa, Franjo Trestenjak i Zdenko Radiković. Također, izabrani su i članovi nadzornog odbora kojeg čine Ivan Bujanić, Josip Celinger i Antun Hruška. 

Teške godine

Iza međimurskih pčelara su dvije teške pčelarske godine tijekom kojih su suočeni s elementarnim nepogodama, a pandemija koronavirusa usporila je njihova okupljanja, savjetovanja i druženja, no unatoč izazovima, uspjeli su zadržati visoku kvalitetu meda što potvrđuju mnoge nagrade domaćih i međunarodnih stručnjaka. 

Predsjednik Udruge “Agacija” Željko Trupković predstavio je ciljeve brendiranja Međimurskog meda, a u 2022. godini nastavit će s primjerom dobre pčelarske prakse i stalnom edukacijom pčelara, podizanjem kvalitete meda, organiziranjem predavanja za građane kako bi ih se još više upoznalo s pčelinjim proizvodima. 

Iz Udruge je prema županiji upućena inicijativa za formiranjem pokaznog pčelinjaka i za edukacijom učenika srednjih škola o načinima proizvodnje meda. Pčelari su prihvatili i prijedlog da se 20. svibnja obilježava Međunarodni dan pčela kako bi se podigla svijest o značaju pčela i upozorilo na smanjenje njihovog broja u svijetu

Pčelare je pozdravio župan Matija Posavec koji je čestitao Udruzi na svemu što rade unatoč teškim i izazovnim vremenima. 

Najbolji u Hrvatskoj 

– Spojile su se, nažalost, dvije loše pčelarske godine, no nastojali smo pomoći u okviru naših mogućnosti. Kroz niz projekata pratimo vaš rad i aktivnosti, zajednički smo proveli projekt podjele sadnice medonosnog bilja za vaše članove kako bi motivirali pčelare, ali i građane na sadnju i poticaj razvoju pčelarstva i opstanku pčela. Provodi se projekt mednog dana u našim školama diljem Međimurja te se sufinanciraju aktivnosti Udruge. Čestitam na svim nagradama koje kao udruga osvajate na natjecanjima i dokazujete da je “međimurski med“ najbolji u Hrvatskoj – rekao je Posavec. 

Tijekom izborne Skupštine održano je i predavanje Milorada Šubića na temu “Suživot pčelara i korisnika sredstva za zaštitu bilja“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba