Kod susjeda po gorivo: Slovenija zamrzava cijene na 30 dana

POČIVALŠEK: Benzin po 1,50 eura, a dizel po 1,54 eura, nema restrikcija za strance

Objavljeno: 14.03.2022. zagorjeinternational

Slovenska vlada uvela je u ponedjeljak regulirane maloprodajne cijene goriva kako bi smirila stanje na tržištu naftnih derivata, a one će vrijediti od ponoći na utorak i primjenjivati se idućih mjesec dana, javlja Dnevnik.

– Benzin 95 prodavat će se po najvišoj maloprodajnoj cijeni od 1,503 eura, a dizel gorivo po 1,541 eura za litru. Te će cijene važiti 30 dana od stupanja vladine odluke na snagu – kazao je nakon odluke vlade slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, dodajući da su neki slovenski trgovci naftom bili previše i predugo vremena ovisni samo o dobavljačima iz Rusije.

Smatra da će cijene nafte i dalje rasti zbog postojeće situacije pa će vlada nakon inicijalnih 30 dana, ako se stanje ne smiri, ponovno reagirati, rekao je te ocijenio da u Sloveniji trenutno nema potrebe za puštanjem u prodaju zaliha iz robnih rezervi radi dodatnog smirivanja tržišta.

Isto tako, rekao je, slovenska vlada neće donositi mjere restrikcija prodaje goriva na pumpama u državi. Iako su cijene u Sloveniji znatno niže nego u Italiji i Austriji, na slovenskim će benzinskim postajama i dalje gorivo moći točiti i stranci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba