Riječ je o prostoru u Donjoj Batini, veličine 3600 metara kvadratnih

GRAD ZLATAR: Projekt izgradnje 4,5 milijuna kuna vrijednog reciklažnog dvorišta pri samom kraju

Objavljeno: 10.03.2022. zagorjeinternational

Iz Grada Zlatara priopćeno je da je projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u mjestu Donja Batina pred samim završetkom te da je ovih dana napravljena priprema za asfalt što znači, kažu iz Grada, da će se uskoro početi s asfaltiranjem, a trenutno traju radovi na instalacijama vodovoda i elektro instalacijama. 

Radi se o dvorištu veličine 3600 metara kvadratnih, a bit će na raspolaganju svim stanovnicima grada Zlatara, a u sklopu projekta planira se postavljanje 19 zatvorenih kontejnera zapremnine sedam kubičnih metara, tri eko kontejnera, jedna preša za kartonsku ambalažu, dva kontejnera od po 1,5 metra kubičnih, tri klimatizirana natkrivena spremišta, te tri rolo kontejnera za glomazni otpad zapremnine 32 metra kubična. 

Vrijednost projekta je 4.575.557 kuna, a iznos bespovratnih sredstava Europske unije je  3.706.619 kuna. 

Također, provodit će se i edukativne aktivnosti kojima će se nastojati povećati svijest građana o odvajanju i prikupljanju problematičnog otpada te doprinijeti smanjenju količine miješanog komunalnog otpada. Isto tako, te će aktivnosti promovirati i ponovnu uporabu proizvoda te poticati na višekratno korištenje, a građani će o održavanju istih biti na vrijeme obaviješteni.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba