Društvo multiple skleroze KZŽ provodi hvalevrijedan projekt za pomoć osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta

Edukacijom zaposlenika osigurana podrška osobnih asistenata za 13 korisnika

Objavljeno: 08.03.2022. zagorjeinternational

Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije provodi projekt ˝OAZA 2 – Osobni Asistenti ZAgorje 2˝ ukupne vrijednosti 1.648.064,78 kuna koji je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, otvorenog poziva ˝Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – Faza III˝.

– Kroz projekt radimo na educiranju zaposlenika kako bi usluga osobne asistencije bila još kvalitetnija i bolja. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a primarno je namijenjen osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kojima je potrebna pomoć druge osobe – detaljnije su objasnili iz DMS-a.

Sadržaj materijala / članka isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Krajem veljače ove godine, Društvo je organiziralo i održalo edukaciju osobnih asistenata u sklopu projekta čime je osigurana podrška osobnih asistenata za 13 korisnika, a edukaciju je provodio profesor psihologije i sudski vještak za psihologiju, ekspert za poslovnu psihologiju I razvoj ljudskih resursa, Boris Blažinić. Na edukaciji je sudjelovalo 12 osobnih asistenata koji su trenutno zaposleni na projektu.

– Glavne teme ove edukacije bile su posvećene komunikaciji između korisnika i asistenata, invaliditetu, kao i radu u nesvakidašnjim uvjetima pandemije, a ovo je druga u nizu edukacija za osobne asistente te do kraja projekta održavamo još takvih kako bi uslugu osobne asistencije učinili još kvalitetniju. Kroz projekt smo se susreli sa velikom fluktuacijom osobnih asistenata, pa isto tako i nesnalaženje istih u nekim životnim situacijama vezanim uz pružanje usluge osobne asistencije – kažu iz DMS-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba