Zlatar Bistrici dodijeljeno 83.753 kuna bespovratnih sredstava za projekt sigurnijeg prometa

Nema više nepropisnog parkiranja i divljanja – dolazi nova signalizacija, uređaji za mjerenje brzine…

Objavljeno: 01.03.2022. zagorjeinternational

Prijavom na poziv Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske za sufinanciranje projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području RH za 2021. godinu, Općini Zlatar Bistrica dodijeljena su sredstva u iznosu od 83.753 kuna.

Općina je, naime, prijavila projekt  ˝Sanacija opasnih mjesta – nova regulacija prometa u Zlatar Bistrici, u Ulici  Mirka Buntaka i Sportskom prolazu, te postavljanje stacionarnog uređaja za mjerenje brzine˝. Ukupna vrijednost projekta je 119.647 kuna, od čega Općina snosi 30 posto, a ostatak od 70 posto će sufinancirati ministarstvo.

– Realizacijom ovog projekta uvest će se nova regulacija prometa u ulicama Mirka Buntaka i Sportski prolaz, koje će se označiti kao zona smirenog prometa, te će na ključne točke biti postavljeni stupići kako bi se spriječilo nepropisno parkiranje. Postaviti će se i sva ostala potrebna prometna signalizacija. U ulici Vladimira Nazora postaviti će se stacionarni uređaj za mjerenje brzine – kažu iz Općine.

Navedene prometnice imaju visoku frekvenciju prometa, u neposrednoj su blizini Osnovne škole Zlatar Bistrica te je pojačan intenzitet i pješačkog prometa. Provedbom ovog projekta planira se postići smirivanje prometa i povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno djece i pješaka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba