Općina Stubičke Toplice nabavila 205.000 kuna vrijedne kompostere za odvajanje otpada

Za besplatno preuzimanje građani se mogu javiti Jedinstvenom upravnom odjelu

Objavljeno: 08.02.2022. VH

Općina Stubičke Toplice prijavila se na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te pomoću odobrenih sredstava nabavila 250 kompostera za kompostiranje iz kućanstava i vrta te 21 posudu za otpad u obliku životinja za odvajanje otpada.
Kako kažu iz Općine, na javni poziv su se odlučili prijaviti kako bi još više podigli ekološku osviještenost kod svojih mještana, ali i kako bi se sve te dobre navike prenijele na one najmlađe, a glavni je cilj, poručuju iz Općine, podići svijest građana o važnosti odvajanja i recikliranja.
Komposteri se na korištenje dijele besplatno, a svi zainteresirani mještani za preuzimanje se mogu javiti Jedinstvenom upravnom odjelu.
Na svim dječjim igralištima, kod Osnovne škole “Vladimir Bosnar” Stubičke Toplice te kod Dječjeg vrtića “Zvirek” bit će pak postavljene kante u obliku životinjica (medvjedi, žabice i delfini), a iz Općine kažu da će njihov razigran izgled dodatno potaknuti djecu na odvajanje otpada i brigu o okolišu.
Ukupna vrijednost projekta je 205.000 kuna, od čega je Fond pokrio 60 posto sredstava, dok je ostatak osiguran u općinskom proračunu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba