Tijekom vikenda na zagorskim prometnicama policija zabilježila pet prometnih nesreća i utvrdila 104 prekršaja

VIKEND REKORDERI: Jedan u Jertovcu ‘napuhao’ 1,82, drugi kraj Poznanovca jurio 140 km/h

Objavljeno: 07.02.2022. zagorjeinternational

Na zagorskim prometnicama je tijekom vikenda zabilježeno pet prometnih nesreća. Tri su bile s materijalnom štetom, a dogodile su se u Mokricama zbog nepropisne radnje vozilom, u Oroslavju, uslijed neprilagođene brzine i u Črešnjevcu, zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Družilovcu zbog nekretanja vozilom na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, kao i u prometnoj nesreći u Maču, do koje je došlo zbog neprilagođene brzine.

I ovog je vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska proveden pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg su utvrđena ukupno 104 prekršaja, od kojih je bilo 50 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 37 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača od 1,82 promila utvrđena je u Jertovcu, a najveća brzina kretanja vozila od 140 km/h, na DC 14 u Poznanovcu, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 100 km/h.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba