PRIČA SA SRETNIM ZAVRŠETKOM: Članovi DVD-a Jazvine preuzeli svoj kontejner, koji su lani dali na korištenje u Strašnik

“Obitelj Škornjak se napokon uselila u svoj dom. Hvala vam svima koji ste pomogli da kupimo kontejner i opremimo ga!”

Objavljeno: 07.02.2022. JJ

Članovi radobojskog DVD-a Jazvine u nedjelju su posjetili obitelj Milana Škornjaka iz Strašnika, kojoj su nakon potresa dali na korištenje kontejner kupljen donacijama, kako bi se imali gdje smjestiti dok ne završi obnova njihove kuće. Obitelj se nakon nešto više od godine dana uselila u svoj dom, pa im kontejner više nije potreban, stoga su ga članovi DVD-a Jazvine vratili u Zagorje.

– Hvala vam svima skupa koji ste pomogli da kupimo kontejner i opremimo ga. Isto tako prenosimo vam zahvalu obitelji Škornjak, kojima je vaša donacija za kupnju i opremanje kontejnera puno značila – poručili su vatrogasci.

Podsjetimo, DVD Jazvine je u siječnju 2021. godine pokrenuo humanitarnu akciju za prikupljanje 40 tisuća kuna u svrhu kupnje stambenog kontejnera. Taj su iznos prikupili za samo pet dana, a stambeni je kontejner odmah kupljen i odvezen obitelji Škornjak iz Strašnika, naselja u kojem je 29. prosinca 2020. bio epicentar razornog potresa.
Radi se o četveročlanoj obitelj Milana Škornjaka, koji ima stopostotnu invalidnost, oba umjetna kuka te je bio sudionik Domovinskog rata. Obitelj je ostala bez doma za vrijeme Domovinskog rata, nakon čega su obnovili svoju kuću, a onda 29. prosinca 2020., nakon razornog potresa, ponovno proživjeli najteže trenutke svog života. Na sreću, priča je ipak dobila sretan kraj, uz malu pomoć Zagoraca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba