Osnovana je Turistička zajednica “Sjever Zagorja“, koju čini šest varaždinskih susjednih općina

“Ova Turistička zajednica zasigurno je jedna od najboljih turističkih priča, ne samo u Varaždinskoj županiji, nego i puno šire“

Objavljeno: 29.01.2022. zagorjeinternational

U prostorijama Kulturnog centra u Cestici u petak je potpisan Sporazum o suradnji o osnivanju Turističke zajednice “Sjever Zagorja“ između šest susjednih općina – Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica.

Sporazum su potpisali načelnik Cestice Mirko Korotaj, načelnica Donje Voće Sanja Kočet, načelnik Maruševca Mario Klapša, načelnik Klenovnika Mladen Blaško, načelnik Petrijanca Željko Posavec i načelnik Vinice Branimir Štimec.

Prije potpisivanja Sporazuma, njega su Odlukom o pokretanju inicijative za osnivanje Turističke zajednice na spomenutom području, usvojila Općinska vijeća svake od općina.

Potpisivanju su također nazočili i predsjednik Općinskog vijeća Cestice Darko Majhen, vlasnica obrta za poslovno savjetovanje M-consult Marija Herceg te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, koji je iskazao veliko oduševljenje ovom inicijativom osnivanja Turističke zajednice.

Također je istaknuo kako su turističke zajednice nositelji inicijativa podrške privatnom sektoru, a u kojem se pokazala i potreba tog čitavog prostora.

– Ova Turistička zajednica zasigurno je jedna od najboljih turističkih priča, ne samo u Varaždinskoj županiji, nego i puno šire – zaključio je Bojanić Morandini.

Načelnik Cestice Mirko Korotaj, kao inicijator osnivanja TZ-a, rekao je kako je turizam već započeo na tom području, a na jedinicama lokalnih samouprava je da se udruže i da se napravi potpora svima onima koji se bave ili će se tek početi baviti turizmom.

– Turizam na ovom području bit će zasigurno jedna od grana razvoja na području ovih šest općina – rekao je Korotaj.

Kako je istaknuto prilikom potpisivanja Sporazuma, osnivanje Turističke zajednice potiče se zbog racionalnijeg korištenja ljudskih financijskih i prostornih resursa u turizmu područja koje je obuhvaćeno turističkom zajednicom, stvaranja zajedničke ujednačene politike turističkog razvoja na svom prostoru, poštujući potrebe i posebnosti svake jedinice lokalne samouprave. Osnivanjem TZ-a želi se omogućiti razvoj turistički prepoznatljivih proizvoda koji proizlaze iz tradicijskih, prirodnih i kulturno – povijesnih resursa na cijelom tom području te pozicioniranje toga prostora kao prepoznatljive turističke destinacije lokalnog karaktera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba