GRADSKO VIJEĆE ZLATARA: Imenovana ravnateljica Gradske knjižnice, a donesene su i odluke vezane uz prikupljanje otpada

Javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada i dalje će obavljati Komunalac Konjščina

Objavljeno: 28.01.2022. zagorjeinternational

Na sjednici Gradskog vijeća Zlatara, održanoj u četvrtak, donesena je Odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada, izvještava Radio Zlatar. Riječ je o usklađivanju odluke s novim Zakonom o gospodarenju otpadom, što su dužne donijeti sve lokalne jedinice u roku od šest mjeseci od stupanja na snagu novog Zakona, odnosno, do 31. siječnja.

Budući da je na dnevnom redu bilo i izvješće o radu davatelja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada, Komunalca Konjščina, za 2021. godinu, na sjednici je bio i direktor komunalnog poduzeća Stjepan Zajec, koji je odgovarao na vijećnička pitanja, najviše o načinu prikupljanja otpada u kućanstvima i cijeni. Donesena je i odluka da će javnu uslugu sakupljanja komunalnog otpada i dalje obavljati Komunalac Konjščina.

Od ostalih tema, Gradsko vijeće je, nakon provedenog natječaja, donijelo odluku da se za ravnateljicu Gradske knjižnice Zlatar imenuje dosadašnja ravnateljica Lovorka Puklin. Donesena je i prva izmjena i dopuna Plana nabave za 2022. godinu, koja se mijenjala u dijelu koji se odnosi na sredstva za nove odobrene projekte te odluka o naknadama članovima radnih tijela Gradskog vijeća i odluka o raspoređivanju sredstava za godišnje financiranje političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba