KREATIVNO ONLINE: Besplatne online radionice radobojskog KUD-a "Zagorec"

Bili mladi ili stari, nije kasno – uključite se i slikajte, kiparite, glumite, pišite pjesme, komponirajte,…

Objavljeno: 18.01.2022. zagorjeinternational

Jednogodišnji projekt ‘Kreativno online’, kojeg provodi KUD “Zagorec” Radoboj u partnerstvu s Općinom Radoboj i Muzejom Radboa, a koji je namijenjen djeci i mladima do 25 godina i starijima od 54 godine s područja Radoboja i okolice čiji su interes likovna, dramska, glazbena, kiparska, filmska i razna druga kreativna i kulturna područja, projekt je koji se u cjelokupnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. uz potporu Ministarstva kulture i medija i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Realizacijom projekta unapređuju se i poboljšavaju socijalne uključenosti, umjetničke i kulturne aktivnosti u Općini Radoboj koje će se održavati putem online radionica prilagođenima trenutnim epidemiološkim uvjetima. Radionice kreativnog pisanja, kiparstva, likovne i glazbene umjetnosti, dramske, filmske i kazališne umjetnosti i mnoge druge zanimljive radionice poput književnih susreta s piscima, radionica komponiranja i slušanja klasične glazbe traju u 22-satnom, odnosno 44-satnom programu putem vizualnih platformi. Proizašli radovi objavit će se u e-zbirkama radova na internetskoj stranici udruge koje će se izraditi u sklopu projekta Kreativno online!

– Svrha je projekta potaknuti i pružiti mogućnost osobnog kreativnog razvoja, razviti edukativnu i kulturno-umjetničku komponentu i vještine naših mještana uz online povezivanje i druženje s drugim vršnjacima koji imaju slične interese kako bi i dalje unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji razvijali socijalnu interakciju u svrhu sprječavanja socijalne isključenosti. Još nije kasno, uključite se u program i sudjelujete u besplatnim online radionicama – kažu iz Općine Radoboj.

Tijekom izvođenja radionice, polaznici i voditelj svake od radionica povezani su online, preko video platformi.

– Vaš će zadatak biti uključiti se, slikati, istraživati kulturnu baštinu, ilustrirati, izrađivati lutke, kipariti, glumiti, razgovarati s književnicima, pisati pjesme i kratke priče, komponirati, pisati filmsku kritiku i analizirati glazbena djela – ističu iz Općine.

Dodatan plus ovog projekta je mogućnost uključivanja u više radionica, a prijave i odabir željenih radionica odvijaju se putem web stranice www.kudzagorec.hr. Prijaviti se možete u bilo kojem trenutku, a u izborniku stranice odabirete prijavnice sukladno svojoj dobi – mladi do 25 godina (https://kudzagorec.hr/prijavnica-za-djecu-i-mlade-do-25…/), stariji od 54 godine (https://kudzagorec.hr/prijavnica-za-djecu-i-mlade-do-25…/). 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba