Na zagorskim prometnicama tijekom vikenda devet prometnih nesreća, zabilježena i 82 prekršaja

Pijani vozači uzrokovali nesreće s ozlijeđenima, jedan u Stubičkoj Slatini ‘napuhao’ čak 2,42

Objavljeno: 17.01.2022. Alen Brodar

Na zagorskim je prometnicama tijekom vikenda policija zabilježila devet prometnih nesreća.

Sedam prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, a dogodile su se u Zaboku, zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila, u Oroslavju, zbog oduzimanja prednosti prolaska, zatim u Velikoj Vesi, uslijed neprilagođene brzine, u Mariji Bistrici, Donjoj Pačetini i Lugu Zabočkom uslijed nedržanja vozila uz desni rub kolnika, s time da je vozaču koji je skrivio nesreću u Lugu Zabočkom utvrđeno 0,94 promila alkohola u organizmu. Također je vozaču u prometnoj nesreći do koje je došlo uslijed neprilagođene brzine u Benkovcu Petrovskom izmjerena nedopuštena koncentracija alkohola u organizmu i to 2,03 promila.

U Gornjoj Pačetini je uslijed neprilagođene brzine došlo do slijetanja vozila van kolnika, a vozač koji je zadobio lakše tjelesne ozljede upravljao je vozilom sa 1,01 promilom alkohola u organizmu, dok je u Stubičkoj Slatini uslijed nedržanja vozila uz desni rub kolnika došlo je do sudara dvaju vozila. Vozaču koji je skrivio tu prometnu nesreću očitano je čak 2,42 promila alkohola u organizmu, dok je vozačica drugog vozila zadobila lakše tjelesne ozljede.

Inače je tijekom vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska proveden i još jedan pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg su utvrđena ukupno 82 prekršaja u prometu. Od toga je bilo 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima te 32 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola utvrđena je od 2,42 promila u organizmu kod vozača u Stubičkoj Slatini prilikom očevida prometne nesreće, a najveća brzina kretanja vozila u Mokricama od 158 km/h na, dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 100 km/h. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba