VIDEO: Velika tragedija u brazilskoj turističkoj destinaciji

Urušila se ogromna stijena na vodopadu i pala na čamce ispod, najmanje šestero mrtvih, deseci ozlijeđenih

Objavljeno: 09.01.2022. AB

Najmanje šest osoba je poginulo, a devet ih je teško ozlijeđeno kad je velika stijena pala na motorne čamce ispod vodopada na jugoistoku Brazila, priopćila je u subotu lokalna vatrogasna služba, prenosi Index.

Kameni blok se iznenada odvojio od zida kanjona i srušio na više čamaca, pri čemu je izazvao ogroman val iznad jezera Furnas u državi Minas Gerais.

https://youtu.be/mW2AVQgSCZQ

Na dramatičnim videosnimkama objavljenim na društvenim mrežama mogao se vidjeti točan trenutak kada se kamena masa odvojila i pala na tri čamca, što je izazvalo paniku među putnicima koji su promatrali prizor na drugim čamcima. Također, vide se turisti kako viču dok veliki blok kamenja pada u vodu. Najmanje jedan čamac je tom prilikom potonuo, a drugi su odjurili.

Vatrogasci su izvijestili da tragaju za 20 osoba za koje se vjeruje da su nestale. Iz dva čamca na koja su pali dijelovi stijene spašene su 24 osobe, rekao je glasnogovornik vatrogasne službe Pedro Aihara. Ozlijeđeni u nesreći imali su slomljene kosti, a jedna je osoba u teškom stanju u bolnici s ozljedama glave i lica. Još 23 osobe su zbrinute zbog lakših ozljeda, rekao je Aihara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba