Volite putovati i iskušavati nove stvari, pa tako i lokalnu kuhinju?

Ovo su zemlje u kojima se nećete baš fino najesti

Objavljeno: 08.01.2022. zagorjeinternational

Prilikom putovanja na nove destinacije, da bi u potpunosti mogli doživjeti tu novu sredinu, podrazumijeva se da probate i lokalnu kuhinju. I dok su zemlje poput Italije, Grčke i Turske uvijek omiljene kod turista, pogotovo kada je u pitanju tradicionalna kuhinja, postoje i one zemlje u kojima se turisti baš i ne najedu dobro.  

Neke od tih zemalja koje turiste privlače svime, osim svojom kuhinjom, su Ujedinjeno Kraljevstvo, Nizozemska i Mongolija, piše Dnevnik.hr.

Britanija je nadaleko poznata kao zemlja u kojoj je domaća kuhinja bezokusna, ali na ovoj isti našle su se i zemlje poput Jamajke, Kenije i Finske.

Zdravo i dosadno

Finska je hrana zdrava, ali i jedna od najdosadnijih i najmanje kreativnih. Za vrijeme Olimpijskih igara 1952. godine, provedeno je istraživanje među sportašima, a oni su smatrali da je upravo finska kuhinja najgora.

Jedan je Nizozemac sam priznao kako ni nizozemska kuhinja ne oduševljava. Napisao je kako, budući da je Nizozemac, i sam zna što je bezokusna hrana kojoj fali kreativnosti te dodao da je njihova jela najbolje opisati kao hranjiva i jednostavna za pripremu, a za primjer je dao jelo Stamppot, povrće s krumpirom kuhano u istom loncu, zatim pasirano i posluženo s komadom mesa i umakom.

Turisti nisu bili zadovoljni niti hranom u Nikaragvi. Jedna Njemica napisala je da vegetarijanci u Nikaragvi jedu rižu i grah s prženim bananama. Iako je ona osobno ljubiteljica ove kombinacije koju je probala i na Kostariki, verzija koju je dobila u Nikaragvi bila je hladna, suha i bez začina. Razočarao ju je i ananas koji je bio nezreo i kiseo.

Jedan je turist svoj glas za najgoru kuhinju dao Mongoliji. Tvrdi da tamo nema ništa osim mesa i tjestenine. Kuhinja u Mongoliji ne poznaje povrće, a niti začine, rekao je ovaj turist iz Kazahstana.

Amerikanac Brian Collins rekao je da Jamajka ima bezličnu hranu, da je sve bezokusno, osim pečene piletine. Napisao je da se za doručak tamo jedu kuhane banane, kuhani krumpir, kuhana jaja i još mnogo drugih kuhanih namirnica, a za ručak, tvrdi ovaj turist, “bljutava“ riža s graškom.

Dobro, ali prekuhano

Niti Nepal nije najbolje prošao. Jedna Amerikanka napisala je da ljudi u Nepalu, prema njenom iskustvu, žive od dvije stvari, a to su tjestenina i dal bhata, jelo slično indijskoj riži s lećom. Jedina razlika je, tvrdi Amerikanka, ta što je dal bhat u Nepalu mnogo vodenastiji i mnogo manje začinjen.

Posljednja na popisu je kenijska kuhinja za koju jedan Britanac tvrdi da je čak i ukusna, ali brzo dosadi. Na svakom koraku može se naći bezokusna kasava (biljka), a ostala hrana je većinom kuhana i prekuhana. Britanac je napisao da se u Keniji sve živo kuha i to toliko dugo “dok ne izađe posljednja kap života iz povrća i drugih namirnica“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba