Povodom završetka projekta “Djevojčice i dječaci, zajedno smo nogometno jači“, dodijeljene prigodne nagrade mladim pregradskim nogometašicama

Najbolja pionirka u prošloj godini bila je Stela Brežnjak, a najbolja kadetkinja Dorotea Sinković

Objavljeno: 04.01.2022. zagorjeinternational

Nogometnom klubu Pregrada i Ženskom nogometnom klubu Pregrada kroz natječaj Ministarstva turizma i sporta, za provedbu projekta “Djevojčice i dječaci, zajedno smo nogometno jači“ ove je godine odobreno 106.000 kuna.

Provedba projekta trajala je do 31. prosinca, stoga su najboljim igračima i igračicama u kategoriji mladeži dodijeljeni pehari. Najboljom pionirkom u prošloj godini proglašena je Stela Brežnjak, dok je titulu najbolje kadetkinje ponijela Dorotea Sinković.

– Kada govorimo o najboljim igračicama, svakako ne mislimo na najbolje sportske rezultate, nego njihov angažman i učestalost dolazaka na treninge, primjereno i prihvatljivo sportsko ponašanje i prema suigračicama i prema protivničkoj momčadi, bez elemenata sebičnosti, kako u igri, tako i u međusobnom ophođenju, bez elemenata grubosti i nasilja prema vršnjacima, spremnost na pomoć. Dakle, govorimo o jednom sveopće društveno prihvatljivom ponašanju koje uvelike ovisi o kućnom odgoju, ali i o značajnoj ulozi trenera koji svakodnevno rade s djecom i dužni su kontinuirano usmjeravati i odgajati djecu u duhu ‘fair playa’, ukoliko želimo zdravo društvo, bez  primjese bilo kakvih predrasuda i neprihvatljivih ponašanja – kažu iz ŽNK Pregrada.

Cilj projekta bilo je povezivanje djece i mladih dviju sportskih nogometnih pregradskih udruga te poticanje razvoja dodatnih znanja i vještina kroz nogomet, kao što su senzibilitet između spolova i prevladavanje psiholoških barijera između dječaka i djevojčica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba