Nije izglasan proračun općine Bedekovčina

VIJEĆE OSTALO BEZ KVORUMA: Petero vijećnika iz redova većine napustilo sjednicu

Objavljeno: 24.12.2021. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Bedekovčine ostalo je bez kvoruma i nije donijelo Proračun za 2022. godinu jer je petero vijećnika iz redova većine odlučilo napustiti sjednicu nakon stanke zatražena kod rasprave o prvom od 17 amandmana koje su podnijeli, javlja Radio Stubica.
Vijeće je započelo raspravom o proračunu koji je predložen u iznosu od 39,8 milijuna kuna te predloženim amandmanima, a načelnik Darko Ban amandman nije prihvatio iz razloga što se u preraspodjeli zadiralo u sredstava Porezne uprave koja se kriju pod stavkom “Redovna djelatnost Jedinstvenog upravnog odjela – Rashodi za usluge“, što nije u skladu sa zakonom. Vijećnici su načelnika obavijestili da ih je na to trebao upozoriti ranije, a on je odgovorio da nije dužan to učiniti i rekao da su mogli pitati općinske stručne službe za savjete i objašnjenja.
Tada je zatražena stanka, nakon koje je vijećnica Brigita Rogan rekla da se ne slaže s prijedlogom predsjednika Vijeća, Marka Ocvireka i da napuštaju sjednicu. Ocvireku nije preostalo ništa drugo, nego da zaključi sjednicu zbog nedostatka kvoruma.
Na novinarsko pitanje o kakvom je prijedlogu riječ, predsjednik vijeća pojasnio je da je probao biti pomirljiv između dvije strane, da se pokušaju donositi dobre odluke za mještanke i mještane, ali mu to nije uspjelo. Dodao je i da je proračun po njemu razvojan, te da imaju svoje ideje i vizije i žele ga poboljšati svojim amandmanima, a to posebice vrijedi za gospodarstvo. Dodao je i da se nada da će se nova sjednica po hitnom postupku sazvati u ponedjeljak ili utorak.
Načelnik je na cijelu situaciju rekao kako je svime zatečen i da je ovo još jedan dokaz neodgovornosti vijećnika, a s potrebom za što hitnijim sazivanjem nove sjednice se složio jer ako se ne donese proračun, prijete novi izbori za članove Općinskog vijeća.
Sjednica je započela mirno. U uvodu je konstatirano da će Dijanu Šaronju s liste SDP-a i HSU-a, a čiji je mandat u mirovanju, mijenjati Tomislav Hrdelja, prihvaćeno je izvješće o radu dječjeg vrtića te rebalans ovogodišnjeg Proračuna koji je s planiranih 35,1 milijun kuna, smanjen za 9,1 milijun kuna jer je prihodovao manje od planiranih sredstava iz Poreza na dohodak te se ove godine neće realizirati projekt uređenja šumskih puteva vrijedan pet i pol milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba