Održana 13. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ

Za predsjednicu Upravnog odbora izabrana Jasna Petek, a za njenog zamjenika Goran Vukmanić

Objavljeno: 13.12.2021. zagorjeinternational

U Krapini je održana 13. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko – zagorske županije, na kojoj je predstavljeno Izvješće o radu za 2020. i 2021. godine te aktivnosti koje su se odnosile na projekt ENTER, u sklopu kojeg je usvojena Strategija razvoja ljudskih potencijala za razdoblje 2021. – 2027., održani ‘coffee chatovi’ na teme “Ugrađivanje društvenog učinka u biznis” i “Kako se mjeri i uspoređuje društveni učinak“.

U proteklom razdoblju održane su brojne aktivnosti koje pridonose ostvarenju ciljeva Strategije razvoja ljudskih potencijala, kao što su ciklus radionica udruge UNUO na temu vrsta invaliditeta te načinima komunikacije i poučavanja učenika s invaliditetom, sudjelovanje učenika Srednje škole Zabok i škola partnera s profesorima – mentorima na 16. kuharskom natjecanju i festivalu gastronomije ”Biser mora” u sklopu projekta “ReCeZa”, potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu poziva “Zaželi“- program zapošljavanja žena – faza II, održano završno događanje u okviru projekta “Baltazar 4“ u Zaboku uz prezentaciju publikacije izrađene u okviru projekta, sudjelovanje u radnoj skupini projektnih partnera za definiranje uspostavljanja NEET Centara u KZŽ i Gradu Zagreba i definiranje programa rada NEET centara u sklopu projekta “Mladi mogu sve“, organiziran Znanstveni piknik u sklopu projekta “ZEZARA“.

Ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar predstavila je aktivnosti PVTR-a KZŽ obuhvaćene Planom rada za 2022. godinu te naglasila važnost projekata koji su u provedbi. Plan rada izrađen je na temelju dostavljenih podataka o aktivnostima u projektima koji su u provedbi, no uz nove natječaje, doći će do povećanja skupa aktivnosti u okviru novih projekata. Tajnica PVTR-a KZŽ Katarina Gršetić predstavila je na razmatranje i usvajanje Akcijski plan za 2021. godinu za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala KZŽ za razdoblje 2021. – 2027. godine. Akcijski plan služi kao sredstvo operacionalizacije i provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala te omogućuje strukturiran pregled aktivnosti potrebnih za provedbu Strategije u određenom razdoblju.

Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić predstavio je kretanja na tržištu rada za razdoblje od siječnja do listopada 2021. a ravnateljica SŠ Zabok Draženka Jurec aktivnosti projekta “Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu“.

Predsjedavajuća PVTR-a KZŽ Mirjana Jurman istaknula je kako su posljednjih nekoliko godina Lokalna partnerstva postala ključni pokretači razvoja lokalne zajednice u području zapošljavanja a partnerski pristup na županijskoj/regionalnoj razini prihvaćen je u okviru nekoliko programa, posebice županijskih razvojnih partnerstava te županijskih gospodarskih i socijalnih vijeća. Važnost Lokalnih partnerstva za zapošljavanje ogleda se i u činjenici da su dosad raspisana tri natječaja vezana isključivo uz njihovo funkcioniranje te su u sklopu svakog natječaja odobrena sredstva za provedbu projekata na području Krapinsko – zagorske županije.

Nakon usvojenih Izvješća i Plana rada, izvršen je izbor novog Upravnog odbora u sastavu: Jasna Petek – predsjednica, Goran Vukmanić – zamjenik te članovi: Karolina Barilar, Darko Varga, Josip Grilec – član, Ivica Rozijan – član, Ivana Radanović, tajnica Katarina Gršetić. Zamjenica župana Jasna Petek zahvalila je prisutnima na povjerenju za izbor, dosadašnjoj predsjednici Mirjani Jurman na vođenju PVTR-a KZŽ te je tom prilikom istaknula da ostvarenje zadanih ciljeva ovisi o suradnji i aktivnostima svih partnera, odnosno, svih dionika koji mogu utjecati na razvoj ljudskih potencijala.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba