POZNATI DETALJI TRAGIČNE PROMETNE NESREĆE U MIHOVLJANU: Poginuo je Mirko Tušek (59), vlasnik pogrebnog poduzeća iz N. Golubovca, koji je svoje usluge pružao u više zagorskih općina

NAČELNICA MAČA: Posao je vodio ozbiljno i dostojanstveno, mnoge je obitelji ispratio u njihovim najtežim trenucima

Objavljeno: 01.12.2021. zagorjeinternational

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 18 sati u Mihovljanu, na županijskoj cesti 2125, život je izgubio 59-godišnjak, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.
Kako doznajemo, radi se o vlasniku pogrebnog poduzeća iz Novog Golubovca, koji je pogrebne usluge pružao u nekoliko zagorskih općina, s kojima je imao ugovore. Među njima je i općina Mače, gdje je, kaže nam načelnica Mladenka Mikulec, unazad šest godina vršio ukop pokojnika na njihova tri mjesna groblja.

– Dugogodišnja suradnja dokaz je koliko je gospodin Tušek ozbiljno i dostojanstveno vodio svoj posao. Uvijek na raspolaganju svima, mnoge je obitelji ispratio u njihovim najtežim trenucima. Obitelji pokojnog Mirka izražavam iskrenu sućut u ime svih djelatnika, vijećnika, mještana te svoje osobno ime – kazala je načelnica Mikulec.
Kako kažu iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, prometna nesreća dogodila se kada se 59-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao u traku namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera, dok je iz suprotnog smjera u isto vrijeme svojom pravilnom kolničkom trakom naišao 61-godišnji hrvatski državljanin s teretnim vozilom te je došlo do sudara dvaju vozila.
Obojica vozača prevezena su u Opću bolnicu Zabok, gdje im je pružena liječnička pomoć, 61-godišnji vozač zadobio je teške tjelesne ozljede, dok je 59-godišnjak uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici. Utvrđeno je kako je vozač teretnog vozila upravljao vozilom s 0,93 promila alkohola u organizmu.
Mrtvo tijelo smrtno stradalog prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu. U vremenu od 18 do 20.45 sati, cesta 2125 u Mihovljanu bila je zatvorena za sav promet, a promet se odvijao obilaznim pravcima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba