U akciji masovnog cijepljenja, u Krapinsko - zagorskoj županiji ove je subote procijepljeno 2624 građana

RAVNATELJ JADAN: Posebno veseli što se za cijepljenje odlučilo mlađe i radno aktivno stanovništvo

Objavljeno: 15.11.2021. zagorjeinternational

S obzirom na velik broj novozaraženih i na početak šire primjene covid potvrda koje će od sutra biti obavezne u svim državnim i javnim institucijama, ove je subote na području Krapinsko-zagorske županije organizirano masovno cijepljenje stanovništva na koje se ukupno odazvalo 2624 građana.

– U našoj županiji cijepljenje je prošlo dobro. Od ukupnog broja cijepljenih, prvom dozom je cijepljeno 1835 osoba što čini 70 posto, drugom dozom cijepljena je 131 osoba što je pet posto, i trećom dozom 658 osoba što je 25 posto – rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije Tomislav Jadan.

Interesantno je, kaže ravnatelj, ako se pogledaju i postoci cijepljenih prema dobnim skupinama, da se u ovoj akciji odazvao dobar broj mlađih građana te građana srednje dobi.  

– U dobi od 12 do 29 godina cijepili smo 450 osoba što je 17 posto, u dobi od 30 do 64 godine cijepljena je 1381 osoba, što je 53 posto, a u dobi od 65 godina na više, cijepljene su 793 osobe, što čini 30 posto u ukupnom broju cijepljenih ove subote. Posebno veseli što se mlađe i radno aktivno stanovništvo odlučilo za cijepljenje – dodaje Jadan.

Što se tiče testiranja, a koje je od sutra važno posebno za one koji rade u državnim i javnim institucijama, ravnatelj Jadan kaže kako za sad nema konkretnih podataka.

– Ljudi se još uvijek informiraju, još uvijek po firmama prebrojavaju tko sve treba, a tko ne treba na testiranje, budući da neki naravno imaju covid potvrde, a neki imaju potvrde liječnika o preboljenju. Dakle, te institucije trenutno još uvijek zbrajaju tko treba doći na testiranje, a tko ne, ali očekujemo da će danas tijekom dana i to polako krenuti – zaključuje Jadan.    

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba