Iduće srijede u Kinu Krapina

“PLAVI KAPUTIĆ – 30 GODINA POSLIJE“: Pogledajte film o životu djevojčice čije je uplakano lice 1991. godine obišlo cijeli svijet

Objavljeno: 14.11.2021. zagorjeinternational

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Pučko otvoreno učilište Krapina će iduće srijede u krapinskoj kinodvorani organizirati projekciju dokumentarnog filma “Plavi kaputić – 30 godina poslije”, redatelja Jakova Sedlara.

Zahvaljujući snimci BBC-ja, uplakano lice šestogodišnje djevojčice Željke Jurić 1991. godine je obišlo cijeli svijet. Upravo ona je djevojčica u plavom kaputiću koja je sa suzama u očima koračala porušenim i spaljenim Vukovarom u koloni 19. studenoga 1991. godine.

Od tada, njezin se život promijenio, a danas gradi muzej sjećanja na Domovinski rat u svom naselju Berak, smještenom nedaleko od Vukovara.

Film je priča o cijelom životu Željke Jurić Mitrović, ali ujedno i priča o tome što se događalo u Hrvatskoj posljednjih trideset godina kroz njezinu sudbinu. Početak projekcije filma zakazan je u 18.30 sati. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba