Sinoć se na Markovom trgu okupili protivnici uvođenja COVID potvrda, danas najavljena okupljanja u još sedam gradova

“Nismo došli prosvjedovati, već smo se se spontano okupili za slobodu”

Objavljeno: 09.11.2021. zagorjeinternational

U ponedjeljak navečer na zagrebačkom Markovom trgu okupilo se nekoliko stotina ljudi koji ističu da se ne slažu s uvođenjem obaveznih COVID potvrda u javne institucije, a nisu ni pobornici cijepljenja.

Prosvjed kojeg je prije dva dana najavila Udruga Vigilare, nadzirala je interventna policija, a prosvjednici su ispred Vlade i Sabora došli sa svijećama i lampašima u ruci, ističući kako oni predstavljaju svjetlo tame protiv potvrda i cjepiva. Na Markovom je trgu, među ostalima, bio i predsjednik Udruge Vigilare Vice Batarelo, ali i Željko Sačić iz Hrvatskih suverenista, piše Index.hr.

Okupljeni su za RTL rekli da na Markov trg nisu došli prosvjedovati, već da su se spontano okupili za slobodu, a najavili su i da će dolaziti svaki dan kako bi poslali poruku vladajućima.

U Zagrebu će se danas tako okupiti s početkom u 17.30 sati, u Zadru s početkom u 20 sati, u Splitu u 21 sat, u Šibeniku u 19 sati, u Osijeku u 20 sati, u Puli u 19 sati, u Vinkovcima u 20 sati i u Varaždinu u 18.30 sati, najavili su iz Inicijative “Prava i slobode”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba