RAVNATELJ OB ZABOK: Bolnički kapacitet je gotovo popunjen

VANČINA: Užasavam se pomisli da bolnica za samo 20 dana neće imati dovoljno kapaciteta ako ćemo ići ovim tempom

Objavljeno: 03.11.2021. zagorjeinternational

Opisujući trenutnu epidemiološku situaciju u Krapinsko – zagorskoj županiji, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina za Hinu jenaglasio kako je bolnički kapacitet gotovo popunjen jer su trenutno zauzeta 42 kreveta od njih 57, prenosi Dnevnik.

– Na respiratoru je deset pacijenata, sedam ih je na high flow uređaju, a 25 na kisiku. S obzirom na velik broj osoba koje su danas čekale u redu za testiranje, užasavam se pomisli da bolnica za samo 20 dana neće imati dovoljno kapaciteta. Na odjelima interne i kardiologije morali smo smanjiti broj kreveta, što znači manje kreveta za pacijente koji nisu zaraženi Covidom, a trebaju hospitalizaciju. Taj dio će preuzeti Specijalna bolnica Krapinske Toplice, ali bojim se, ako ćemo ići ovim tempom, da ćemo morati uvoditi dodatne mjere i krevete – upozorio je Vančina.

Podsjetimo, na Facebook stranici “Policija zaustavlja Krapinsko – zagorska županija” jutros je osvanuo video nepregledne kolone automobila, a u opisu je stajalo “Kolona za testiranje na Bračku“.

VIDEO pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba