Grad Novi Marof dodijelio 46 stipendija za deficitarna zanimanja

GRADONAČELNIK JENKAČ: Cilj je stvoriti dodanu vrijednost, a to su poduzetništvo i obrtništvo

Objavljeno: 31.10.2021. zagorjeinternational

Grad Novi Marof je u subotu u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin“ treću godinu zaredom dodijelio učeničke stipendije za deficitarna zanimanja, njih čak 46.

Tako će učenici koji su odabrali deficitarna zanimanja, svaki mjesec na svoj račun primati stipendiju od 500 kuna, a koliko je to značajno za njihov osobni, ali i profesionalni razvoj, naglasio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u svom obraćanju stipendistima.

– Ponosni smo što možemo stipendirati i na taj način poticati deficitarna zanimanja. Davati stipendije nije naša obaveza, ali to činimo sa zadovoljstvom. Počeli smo davnih dana, 90-ih, sa studentskim stipendijama, a prije tri godine i s učeničkim stipendijama za deficitarna zanimanja koja nisu ništa manje vrijedna. Dapače, ona su sad najvrjednija. Znanja stečena u školi i na praksi vrlo su važna jer omogućuju spremniji ulazak na tržište rada, a što ćete više naučiti, bit ćete spremniji i poželjniji na tržištu rada, kako bi danas-sutra bili poduzetnici i obrtnici – poručio je gradonačelnik Jenkač učenicima, pa dodao da nije samo cilj dati nekome stipendiju, već je cilj stvarati dodanu vrijednost, a upravo su ta dodana vrijednost poduzetništvo i obrtništvo koje se želi dobiti kroz stipendiranje učenika.

– Stoga je važno da tijekom školovanja steknu što više znanja koje će se onda lako primijeniti u praksi – zaključio je Jenkač  uz čestitku učenicima što su odabrali upravo takva zanimanja, koja su, kako je rekao, budućnost, te im poželio puno uspjeha u obrazovanju. Inače, Grad Novi Marof u obrazovanje ulaže više od šest milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba