Pomoć je potražio jer mu je mobitel blokirao prolaz hrane, a uz to je trpio i velike bolove

Egipćanin progutao mobitel pa čekao šest mjeseci da ‘izađe’ prirodnim putem

Objavljeno: 21.10.2021. zagorjeinternational

Jedan je Egipćanin progutao mobitel, a liječničku pomoć nije zatražio čak šest mjeseci jer je mislio da će mobitel ‘izaći’ sam, prirodnim putem. Bilo ga je sram, prenosi 24sata.

Pomoć je potražio jer mu je mobitel blokirao prolaz hrane, a uz to je trpio i velike bolove. Liječnici su ga hitno operirali u Sveučilišnoj bolnici u gradu Aswan u Egiptu, a mogao je imati po život opasne ozlijede te crijevnu i trbušnu infekciju. Nije poznato iz kojeg je razloga progutao mobitel.

Predsjednik Upravnog odbora bolnice Mohamed El-Dahshoury je rekao da je to prvi put da su vidjeli takav slučaj u kojem je pacijent progutao cijeli mobitel.

Nešto slično dogodilo se i na Kosovu kada je prije mjesec dana državljanin Kosova (33) progutao imitaciju popularne Nokije 3310.

Mobitel je bio prevelik da ga proguta, a postojala je i opasnost od korozivna baterije koja je mogla procuriti. Liječnici su uređaj u više dijelova uspjeli izvaditi kolonoskopijom.

Britansko društvo za gastroenterologiju kaže kako se većina stranih tijela proguta spontano i u pravilu ih se može ukloniti kolonoskopijom. Svega jedan posto ovakvih slučajeva zahtjeva operaciju.

Najčešće se gutaju kovanice, gumbi, manje plastične stvari, baterije, ali i kosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba