Omiljena destinacija za predah od užurbane svakodnevice

Ovog vikenda krenite put Zaprešića!

Objavljeno: 19.10.2021. zagorjeinternational

Ako ste u potrazi za idealnim mjestom za odmor, opuštanje i istraživanje, vrijeme je za odlazak u grad Zaprešić. Udaljen samo pola sata od Zaboka s jedne strane i dvadesetak minuta od hrvatske metropole s druge, Zaprešić je idealna destinacija za ugodno poslijepodnevno druženje ili jednodnevni izlet.

Bogata povijest ovoga kraja, sve će zaljubljenike u povijesnu baštinu ostaviti bez daha jer je ovdje živio i stvarao ban Josip Jelačić. Njegovo imanje Novi dvori zelena su oaza sakrivena u višestoljetnoj šumi i idealan kutak za uživanje u pikniku tik uz Jelačićev dvorac. Kompleksom vas vodi povijesno – poučna staza koja priča priču o životu bana, ali i svim građevinama koje ondje možete razgledati (Vršilnici, Muzeju, obiteljskoj grobnici). Pored ovog imanja, nezaobilazna stanica je i dvorac Lužnica, koji okružuje predivan park, a u okolici ovih dvoraca pronaći možete dvorce – spomenike kulture Januševec, Laduč, Jakovlje te barokni dvorac obitelji Oršić.

No, osim povijesno – kulturnog značaja, Zaprešić je idealno mjesto i za sve ljubitelje prirodnih ljepota, ribolova, konjičkog i nogometnog sporta, kao i kuglanja, golfa i paraglidinga.
Zaprešićko jezero Zajarki očarat će vas svojom modro-zelenom bojom i netaknutom prirodom koja ga okružuje. Uređena zona za odmor često privlači posjetitelje koji se okupljaju uz roštilj, a samo jezero meka je za zaljubljenike u ribolov.

Na zapadnim obroncima Medvednice nalazi se skupina dolomitnih stijena nazvana “Kameni svati”, po priči iz narodne predaje. Planinarska staza do njih vodi od sela Jablanovec, a na vrhu, kao nagrada, čeka vidikovac s pogledom za pamćenje. Ovdje se smjestio i obiteljski objekt Gec, koji nudi široki spektar usluga, od smještaja, quad safarija pa sve do uživanja u idili prirode i spektakularnom pogledu na zaprešićki kraj.
Ako svoj odmor zamišljate kao cjelodnevno opuštanje uz kavu, vino i dobru hranu, nezaobilazna stanica za uživanje u kavi s pogledom jest Konjički klub Trajbar, kao i Golf tereni u Novim dvorima u kojima ćete, garantiramo, na poseban način uživati u omiljenom crnom napitku.
Brojni restorani nude tradicionalna domaća jela, a za ljubitelje svježe morske ribe tu i je i konoba koja na dnevnoj bazi dovozi ribu s Jadrana, kako biste usred kontinentalne Hrvatske mogli uživati u morskim specijalitetima.
Uživajte u dobroj hrani, upoznajte planinarske puteve i zelene oaze, provozajte se biciklističkim stazama, otkrijte kulturna dobra u srcu grada. Upoznajte grad Zaprešić i dopustite mu da postane vaša najdraža stanica za odmor, druženja s prijateljima i obiteljske izlete.

Želite saznati više? Kliknite ovdje i provjerite prijedlog aktivnosti za jedan dan ili cijeli vikend u Zaprešiću!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba