FILMSKA POTJERA NA POTEZU ZABOK - GRDENCI: Mladić (21) u razmaku od nekoliko minuta dva puta bježao policiji - bez vozačke i osobne, neregistriranim autom, a odbio je i alkotest

KAZNA 20.800 KUNA, 15 DANA ZATVORA I ODUZIMANJE AUTA: Već je nekoliko puta kažnjavan zbog vožnje bez vozačke, slijedi mu kaznena prijava DORH-u

Objavljeno: 14.10.2021. AB

Prilikom nadzora prometa u Zaboku, policijski službenici su u srijedu, oko 45 minuta iza ponoći, željeli zaustaviti osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak, no u pokušaju zaustavljanja, vozač je ignorirao znak svjetlećom tablicom s natpisom “Stop policija” i nastavio vožnju. Policajci su potom službenim vozilom krenuli za njim i pokušali ga zaustaviti koristeći svjetlosne i zvučne signale, nakon čega se oko 00.50 sati zaustavio u Grdencima. Potom je ponovo pokušao pobjeći, ali su ga policajci ipak uspjeli u tome spriječiti.
Utvrđeno je da je 21-godišnjak vozio bez položenog vozačkog ispita, neregistrirano vozilo na kojem se nalazila nepripadajuća registarska oznaka. Također, vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, odbio je alkotestiranje te se nije zaustavio na znak policijskih službenika svjetlećom tablicom, kao ni na pokušaj zaustavljanja zvučnim i svjetlosnim znakovima na policijskom vozilu. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, a s obzirom da su osobite okolnosti opravdavale bojazan da će ponoviti istovrsne prekršaje, 21-godišnjak je uhićen te mu je oduzeto osobno vozilo do donošenja odluke suda o postupanju s privremeno oduzetim vozilom.
Zaustavljeni vozač je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja doveden na Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Zaboku, gdje mu je izrečena novčana kazna od 20.800 kuna, određeno zadržavanje od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba