Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, članovi zagorskog HNS-a odnijeli vrijednu donaciju Skloništu za nezbrinute životinje “Luč Zagorja“

“Sve dok postoje napuštene životinje, njihovo udomljavanje treba biti prioritet“

Objavljeno: 12.10.2021. zagorjeinternational

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, članovi HNS-a Krapinsko – zagorske županije posjetili su Sklonište za nezbrinute životinje “Luč Zagorja“.

Osim pružanja podrške vodstvu i  volonterima, zagorski su HNS-ovci tom prilikom predali i donaciju suhe hrane za pse te tople pokrivače koji će im u ovim hladnim danima itekako koristiti.

– Ovom simboličnom akcijom želimo doprinijeti podizanju svijesti o nužnosti zaštite napuštenih životinja i njihovoj skrbi. Želja nam je potaknuti članice i članove HNS-a  i sve ostale naše sugrađane na društvenu odgovornost i aktivizam u zajednici, posebno kad je riječ o zaštiti i pomoći onima kojima je ona potreba, a u ovom slučaju to su napuštene životinje – istaknuo je tom prilikom predsjednik Županijske organizacije HNS-a Robert Šplajt.

Predaju donacije podržao je i županijski vijećnik HNS-a Anđelko Ferek – Jambrek, koji je pozvao građane da posjete sklonište i podrže njegov rad.

– Sve dok postoje napuštene životinje, njihovo udomljavanje trebalo bi biti prioritet, stoga i mi u HNS-u apeliramo na naše sugrađane da upravo pri nabavi kućnog ljubimca kao prvu opciju razmotre udomljavanje – rekao je Ferek – Jambrek. Članice i članovi HNS-a do kraja godine planiraju organizirati još jednu akciju prikupljanja hrane i potrepština za sklonište te pozivaju sve zainteresirane da im se u tome pridruže.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba