Obilježen još jedan Dječji tjedan u Loboru

NAČELNICA JEMBRIH: Ako se nas pita, svaki je tjedan vaš tjedan!

Objavljeno: 12.10.2021. zagorjeinternational

I ove je godine, pod motom “Ljubav djeci prije svega”, u općini Lobor nizom aktivnosti obilježen još jedan Dječji tjedan.

Učenici razredne nastave i posebnog razrednog odjela Osnovne škole Franje Horvata Kiša u Loboru sudjelovali su na radionicama na temu Međunarodni dan djece i prava djece, dok su povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica “Bajke i priče iz cijelog svijeta“, organizirane književne radionice i pričaonice u matičnoj i u Područnoj školi Petrova Gora.

Uz to, učenici iz Područne škole Petrova Gora mogli su uživati u bajci “Kralj i sedmero braće”, a za učenike matične škole izvedena je ruska bajka “Najveća budala na svijetu i leteći brod”.

Ulaganje u školu

Povodom završetka Dječjeg tjedna, učenici viših razreda loborske OŠ su u pratnji predsjednice školskog odbora i pedagoginje posjetili načelnicu Ljubicu Jembrih te joj zahvalili na školskim ormarićima koje je Općina osigurala za školu.

– Ono što me posebno iznenadilo kod naših osnovnoškolaca, je ne samo njihov interes za rješavanje pojedinih problema ili nedostataka u školi, već i interes za komunalnu problematiku u mjesnim odborima. Iako se trudimo u školi im osigurati što bolje uvjete za rad i učenje, ima još nekih stvari koje treba riješiti, a učenici su istaknuli da bi im dobro došle nove školske klupe i zavjese – rekla je načelnica Jembrih.

Osnovnoškolci su načelnici dali i nekoliko prijedloga vezanih uz poboljšanje života mladih u Loboru te uređenja dječjih igrališta, ali i postavili pitanja vezana uz asfaltiranje i javnu rasvjetu u mjesnim odborima.

– Već sad ih zanimaju takve stvari, vidi se da vode brigu o sredinama u kojima žive i to je pohvalno i dobrodošlo – naglasila je Jembrih.

Uz zahvale djeci na konkretnim prijedlozima, načelnica im je poručila:

– Vi ste naša budućnost i ako se nas pita, svaki je tjedan vaš tjedan!

Oprezno u prometu

Općina također brine o sigurnosti onih najmlađih pa je tako početkom školske godine prvašiće posjetio prometni policajac iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, a za učenike prvih razreda organizirano je predavanje o opreznom i sigurnom ponašanju u prometu. Učenici u područnoj školi u Petrovoj Gori imali su priliku vidjeti i policijsko vozilo. Policajac je mališane poveo i na teren, kako bi im zorno pokazao kako se trebaju ponašati u prometu, a poruku im je poslala i načelnica:

– Odsad ćete i vi svakodnevno na svom putu do škole, a onda i iz škole do kuće, sudjelovati u prometu, stoga morate biti iznimno oprezni i poštivati prometna pravila. Nesreća se dogodi u trenu, zato uvijek i svugdje morate paziti kako se ponašate, ne prelaziti cestu prije nego što se uvjerite da je to sigurno za vas i morate biti vidljivi u prometu – poručila je mališanima načelnica Jembrih te im poželjela mnogo uspjeha i dobrih ocjena u njihovoj prvoj školskoj godini. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba