U novomarofskom naselju Možđenec počinju radovi na izvedbi pločastog propusta preko vodotoka “Rukelj“

“SMANJUJEMO OPASNOST OD NESREĆE: Zajedno s Hrvatskim vodama napravit ćemo most za pješake, bicikliste i radne strojeve“

Objavljeno: 12.10.2021. zagorjeinternational

Na području grada Novog Marofa uskoro će početi 227.981 kunu vrijedni radovi na izvedbi pločastog propusta preko vodotoka “Rukelj“ u naselju Možđenec. Za izvođača radova odabran je Hidroing iz Varaždina, a rok za izvođenje radova je dva mjeseca.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor s direktorom Hidroinga Danijelom Risekom, naglasivši da je ovo samo nastavak ulaganja u infrastrukturu na području grada.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, zajedno s Hrvatskim vodama napravit ćemo most za pješake, bicikliste i radne strojeve za poljoprivredu preko potoka Rukelj. Radi se o objektu koji se nalazi na stazi koju koriste rekreativci te time smanjujemo opasnost od nesreće. Naime, mnogi koriste pomoćne ceste i poljske putove uz pristupnu cestu prema autocesti. Dosad nisu mogli preko potoka, nego su išli na spojnu cestu pa se ponovo vraćali. Ovim radovima i poboljšanjem infrastrukture, povećavamo sigurnost za pješake, bicikliste i radne strojeve, a započinjemo i formiranje buduće šetnice uz obilaznicu – istaknuo je Jenkač. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba