AGLOMERACIJA ZABOK - ZLATAR: Počela je izgradnja kanalizacijskih mrežnih sustava na području općine Sveti Križ Začretje, vrijedna 29,2 milijuna kuna

PROJEKT ZA BUDUĆNOST: “S obzirom na vremenske prilike i neprilike, zaštita okoliša je prioritet. Ovo je iznimno važan projekt za našu općinu”

Objavljeno: 01.10.2021. zagorjeinternational

Započela je izgradnja kanalizacijskih mrežnih sustava Zabok i Zlatar na području općine Sveti Križ Začretje, povodom čega je pred zgradom Općine održana i konferencija za medije.


– Aglomeracija je iznimno važan projekt za našu općinu. S obzirom na vremenske prilike i neprilike koje se u posljednje vrijeme pojavljuju, zaštita okoliša je jedan od najvažnijih projekata. Otvorena su gradilišta na nekoliko dionica na području općine Sveti Križ Začretje. Završili smo jedan dio naselja Zleć, otvorili smo spoj u Zaboku i mislim da je ovo budućnost ostanka na prostoru Svetog Križa Začretja, jer je zaštita okoliša i zbrinjavanje otpada budućnost za sve nas zajedno – rekao je načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos.

Dva kilometra

Projektom je predviđena izgradnja 15,1 kilometar dugačke kolektorske mreže, šest crpnih stanica i četiriju pregradnih građevina.
– Ukupna vrijednost ugovorenih radova u općini Sveti Križ Začretje iznosi 29,2 milijuna kuna. Uz zadnjih godinu i pol dana izgrađeno je ukupno dva kilometra mreže. Do sredine 2023. godine predviđa se izgradnja ostatka od onog što je predviđeno ugovorima. Radovi se nastavljaju i tijekom zime i proljeća, tako da na opće veselje, radovi u općini idu svojim tempom – istaknuo je direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić.


Uz čestitke načelniku i direktoru Zagorskog vodovoda, o projektu je govorio i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Otvorena pitanja

– Moram ovdje konstatirati da je već više puta u zadnjih par mjeseci konstatirano zadovoljstvo statusom i napretkom projekta. Sva otvorena pitanja, kao i na današnjem sastanku, rješavaju se promptno, ažurno te postajemo sve učinkovitiji i operativniji. Ovi mjesečni sastanci nam, uz mjerenje prolaznog vremena, uz konstataciju statusa projekta, govore i o eventualno novim problemima na koje nailazimo i koje možemo prevenirati ili, ako već uđemo u problematiku, onda ih rješavamo. Svrha je da svi budemo informirani i da sve informacije budu transparentne je za sada na najvećoj mogućoj razini – zaključio je Vukmirić. (kr, vh, vc)  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba