Novomarofski vijećnici dali pozitivno mišljenje o ulasku u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždina

PLAN ZA IDUĆIH SEDAM GODINA: “Kroz ITU mehanizam pokušat ćemo obnoviti staru mlin u Presečnu, urediti sportski park i izgraditi Poduzetnički centar”

Objavljeno: 22.09.2021. zagorjeinternational

Vijećnici novomarofskog Gradskog vijeća na sjednici u utorak, zbog mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih održivom urbanom razvoju putem integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u financijskom razdoblju 2021. – 2027., dali su pozitivno mišljenje o ulasku u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždina.
Gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je da se definiraju smjerovi za pripremu projekata.
– Bit će to u području kulture i turizma, gospodarstva te prometa, u kojem više nije gradnja cesta već integrirani prijevoz. Projekti koje ćemo pokušati realizirati kroz ITU mehanizam su obnova starog mlina u Presečnu, sportski park i naša vizija Poduzetničkog centra. Intenzivno ćemo se time baviti sljedećih sedam godina – rekao je Jenkač te dodatno pojasnio da je Novi Marof s dnevnim migracijama učenika i studenata, manje migracijama zaposlenih, dokazao dnevnu migraciju kao preduvjet pripadnosti varaždinskom urbanom području.

Za mlade

Na dnevnom redu sjednice bila je i suglasnost za provedbu ulaganja “Multifunkcionalni kulturni centar za mlade – rekonstrukcija“, koje će biti prijavljeno na natječaj za mjeru 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Projekt obuhvaća rekonstrukciju i opremanje “Stare škole“ u Zagorskoj ulici u Novom Marofu te njezinu prenamjenu u Multifunkcionalni centar za mlade, ukupne korisne površine 866,6 četvornih metara.
– Građevina će služiti kao mjesto okupljanja mladih, pojedinaca i interesnih skupina s područja grada i šire. Cilj ulaganja je, uspostavljanjem stalnog mjesta za nove oblike društveno – kulturnih aktivnosti, unaprijediti kulturni život zajednice, posebno mladih – pojasnio je gradonačelnik Jenkač, dodavši da je vrijednost projekta 7.875.879 kuna.

Pet povelja

Vijećnici su prihvatili i dopunu odluke o ustanovljenju javnih priznanja Grada Novog Marofa, kojom se ustanovljuje nova vrsta javnog priznanja – Povelja Grada Novog Marofa.
Ona se dodjeljuje građanima Novog Marofa, udrugama, ustanovama, trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama za uspjehe u poslovanju ili unapređenju kvalitete života u gradu, svojim djelovanjem u području gospodarstva, znanosti, odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, kulture, sporta, tehničke kulture i drugih djelatnosti, a osobito za volonterski rad. Svake godine može se dodijeliti najviše pet Povelja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter