U Zlataru će se 2. listopada održati tradicionalna etno priredba "Pajdaško sprehajanje"

Prijavite se za natjecanje u prikazu zagorskih običaja, dobro se zabavite, a možda i osvojite vrijednu novčanu nagradu

Objavljeno: 13.09.2021. zagorjeinternational

U sklopu Dana kajkavske riječi Zlatar 2021., u subotu, 2. listopada, održat će se tradicionalna etno priredba “Pajdaško sprehajanje”.
Sudionici se natječu u prikazu tradicijskih zagorskih običaja, na uređenim kolima ili kao organizirane skupine pješaka. Ako sudionici dolaze s kolima ili prikolicom koje vuče traktor ili neko drugo vozilo, na kolima mora biti najmanje dvoje ljudi, dok svaku organiziranu skupinu pješaka mora činiti najmanje petero ljudi.
Svi sudionici, bez obzira na kategoriju, moraju prikazivati neki od tradicijskih zagorskih običaja i obavezno biti odjeveni u narodne nošnje jer se u protivnom neće uzeti u obzir prilikom akreditiranja natjecatelja. Svaka pajdaška skupina mora imati svoje ime i kod prijave objasniti što će prikazati te se istoga pridržavati i na dan “Sprehajanja”.
Ovogodišnje “Pajdaško sprehajanje” održat će se uz pridržavanje epidemioloških mjera. Sve prijavljene skupine okupit će se na prostoru Sajmišta u Zlataru u 18.15 sati. Nakon akreditacije, slijedi sprehajanje pajdaša Sajmišnom i Zagrebačkom ulicom do Ulice Vladimira Nazora. Ondje će u 19 sati ocjenjivački sud pregledati i vrednovati sve prikaze koji ispunjavaju uvjete natjecanja, a nakon toga će se skupine prema svom rednom broju predstaviti na pozornici kod Parka hrvatske mladeži.
Svaka skupina koja ispunjava uvjete prijave odmah nakon predstavljanja na pozornici dobiva nagradu za sudjelovanje i to 1000 kuna u kategoriji kola i 500 kuna u kategoriji pješaka. Sve skupine ravnopravno se natječu za jednu od tri nagrade, o kojima odluku donosi Ocjenjivački sud, prvenstveno vrednujući originalnost i izvornost prikazanog. Prva nagrada je 5000 kuna i Zlatni lampaš, druga nagrada 4000 kuna, a treća 3000 kuna.
Prijaviti se možete osobno, u Turističkoj zajednici grada Zlatara, od ponedjeljka do petka od 10 do 14 sati, na broj mobitela 091/405 0648 ili na e-mail [email protected], do 28. rujna. (kr)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter