U Lovrečanu, prigodno uz blagdan sv. Lovre, svečano otvoreno novouređeno dječje igralište

“Jako nam je važno da se u svakom kutku naše županije otvaraju igrališta – na njima naša djeca sa svojim roditeljima kvalitetno provode vrijeme“

Objavljeno: 10.08.2021. zagorjeinternational

U Lovrečanu je u utorak, na blagdan sv. Lovre održana prigodna svečanost otvorenja novouređenog dječjeg igrališta kojeg su simboličnim rezanjem vrpce otvorili zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec te bivši načelnik Žarko Miholić. Blagoslovio ga je zlatarbistrički župnik Petar Repić, a u prigodnom programu nastupile su Zlatarbistričke mažoretkinje.

Zamjenica župana Jasna Petek kazala je kako se Županija uvijek rado uključi u takve hvalevrijedne projekte.

-Jako nam je važno da se u svakom kutku naše županije otvaraju dječja igrališta. Na mjestima poput ovog naša djeca zajedno sa svojim roditeljima kvalitetno provode svoje vrijeme te nam je stoga izuzetno drago kada postoji inicijativa i htijenje od jedinica lokalnih samouprava za njihovu gradnju – rekla je Petek.

Načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec istaknula je kako je projekt gradnje igrališta započeo njezin prethodnik Žarko Miholić te da ga je ona sa zadovoljstvom završila.

 -Ovime se u Lovrečanu osiguravaju uvjeti za sigurnu igru i druženje, bolji uvjeti za rast i razvoj djece, povezivanje djece i mladih – poručila je Mikulec uputivši zahvalu Krapinsko-zagorskoj županiji i LAG-u Zeleni Bregi koji su podržavali i pomogli realizaciju ovog projekta.

Nakon otvorenja uslijedila je misa te proštenje kod kapele sv. Lovre.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba