Oprez, Facebookom kruži opaka prijevara, a posebno su na udaru djevojke

“Dragaa, možeš li mi oporaviti Gmail? Pošalji mi kod” – ne nasjedajte na ovakve poruke svojih frendica u Messengeru, hakirat će vam Facebook račun!

Objavljeno: 21.07.2021. zagorjeinternational

Naša nam čitateljica javlja kako u protekla 24 sata Facebookom kruži podla prijevara zbog koje vam Facebook profil vrlo lako može biti hakiran. Ona je, naime, na svoj Facebook Messenger s profila svoje prijateljice zaprimila poruku sadržaja “Dragaaa”. Tada je ta ista prijateljica od nje zatražila da joj pošalje broj mobitela, a onda je i zamolila da joj pomogne oporaviti Gmail, na način da će joj na njezin broj mobitela doći kod koji joj treba poslati. Naravno da s druge strane nije bila njezina prijateljica, već osoba koja je “provalila” u taj Facebook račun, a kod koji bi joj naša sugovornica poslala, omogućilo bi toj osobi da hakira i njezin Facebook.

Naša nam sugovornica otkriva da se radi o barem 20-ak djevojaka kojima se to dogodilo u protekla 24 sata, a s nama je podijelila i screenshotove poruka koje je dobivala. Zamolila nas je da objavimo to na našem portalu, kako bi se poslalo upozorenje korisnicama da na takve poruke ne odgovaraju, a slučaj prijave policiji kako bi se stalo na kraj hakeru. Djevojke koje su dobivale poruke mahom su s područja Krapinsko – zagorske županije, pa naša sugovornica ističe da nije isključena mogućnost da se time bavi netko tko ih poznaje.

Najnovije po kategorijama

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI: “Promijenimo ono što možemo promijeniti – ne možemo utjecati na genetiku koja nam je zadana, ali na kvalitetu života možemo“

POVODOM SVJETSKOG DANA SRCA: Klinika Magdalena tradicionalno provodi akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka i EKG

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI: “Promijenimo ono što možemo promijeniti – ne možemo utjecati na genetiku koja nam je zadana, ali na kvalitetu života možemo“

Objavljeno: 23.09.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter