Zabok je dobio svoj "Kutak [od] priča"

DND uz pomoć brojnih volontera uredio vanjski prostor sa stražnje strane Gradske knjižnice

Objavljeno: 09.07.2021. zagorjeinternational

Društvo Naša djeca Zabok, u suradnji s Gradskom knjižnicom “Ksaver Šandor Gjalski”, pokrenulo je i provelo akciju uređenja vanjskog prostora sa stražnje strane Gradske knjižnice u Zaboku, tzv. “čokoladne zgrade“, koji nosi naziv “Kutak [od] priča”.
DND Zabok poznat je po ukrašavanju grada Zaboka, pa tako svake godine s djecom iz Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma te volonterkama DND-a, u sklopu projekta “Prebaci na volontiranje!“, provodi raznolike volonterske akcije.

Dodatni poticaj

Volonterke i volonteri DND-a od 2013. godine u zabočkoj Gradskoj knjižnici provode aktivnost poticanja čitanja s djecom od najranije dobi, u sklopu programa “Čitaj mi!“, a trenutna situacija i nemogućnost održavanja ovog programa u zatvorenom, bila je dodatni poticaj da se uredi vanjski prostor – plato sa stražnje strane Gradske knjižnice kako bi se dobilo adekvatno mjesto za održavanje programa.
Volonterska akcija “Kutak [od] priča”, koja je okupila tridesetak volonterki i volontera, započela je tijekom svibnja, a ideja je bila da se urede i oboje postojeće žardinijere za cvijeće, klupe, zid i stubište te da se dodatno posadi cvijeće. Osim članica i članova DGV-a i DF-a, u volontersku akciju su se uključila i ostala zainteresirana djeca i odrasli, članice dječjeg zbora “Zabočki mališani“, a sve uz podršku volonterki DND-a Zabok.
Tajnica DND-a Jasenka Borovčak otkrila je da je volonterska akcija provedena zahvaljujući financijskim sredstvima dobivenih putem natječaja LAG-a “Zagorje – Sutla”. U realizaciju su se, uz DND i Gradsku knjižnicu, uključili Grad Zabok, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata KZŽ, članovi Likovne sekcije “Josip Kaltnecker” i Plavinka Zabok.

Kvartovsko druženje

Kako bi zahvalili svima koji su sudjelovali u volonterskoj akciji i stanarima zgrade koji su cijelo vrijeme davali podršku, DND i Gradska knjižnica organizirali su malo kvartovsko druženje i na taj način obilježili i proslavili završetak zajedničkog volonterskog projekta. Organizirano je čitanje priča, a “Zabočki mališani” izveli su nekoliko svojih hitova, a pjesmama “Kad se male ruke slože” i “Kad si sretan!” priključili su se svi prisutni. Uz druženje svih generacija, mogla se razgledati izložba fotografija koja prikazuje faze uređenja novog prostora, a za djecu su organizirane i zabavne igre.

– Volonterske akcije DND-a Zabok se nastavljaju, a kao što kaže stih iz pjesme “Samo volontiraj” – Akcija je mnogo, priključite se svi, na razne se načine može volontirati – poručuju iz zabočkog DND-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba