Završeni radovi vrijedni 3,5 milijuna kuna

POSEBNA GOŠĆA ANA RUCNER: Svečanim koncertom profesora i djece sljedeće nedjelje otvorenje novoobnovljene zgrade Glazbene škole u Mariji Bistrici

Objavljeno: 03.07.2021. zagorjeinternational

Svečanim koncertom profesora i djece Glazbene škole u Mariji Bistrici, u nedjelju 11. srpnja, s početkom u 10 sati otvorit će se novoobnovljena zgrada Glazbene škole, nakon više od šest mjeseci radova, piše Radio Marija Bistrica. Posebna gošća bit će svjetski poznata violončelistica Ana Rucner.

Vrijednost projekta obnove Glazbene škole, uređenja interijera i okoliša, koji se financirao iz donacija Zdravstvene ustanove ”Ljekarne Švaljek” iznosi 3,5 milijuna kuna.

Škola djeluje već 12 godina, a pohađa ju 160 učenika koje glazbeno obrazuje 18 profesora. Unutar Krapinsko- zagorske županije u kategoriji svih osnovnih, srednjih, strukovnih i umjetničkih škola, 2019. godine, primila je nagradu Županije za najviše osvojenih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim  natjecanjima.

U ovoj su školskoj godini, učenici osvojili 54 nagrade od čega 32 prve uključujući dva laureata, 19 drugih i tri treće nagrade na državnim, regionalnim i međunarodnim natjecanjima, a veliki broj učenika upisao je srednje glazbene škole u Zaboku, Varaždinu, Pregradi, Sesvetama i Zagrebu, te muzičke akademije u zemlji i inozemstvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba