Proteklog vikenda, u Sloveniji održan 27. Brajnikov memorijal na kojem su sudjelovala dva tima hrvatske policije

Muški tim u čijem je sastavu bio i pripadnik IJP PU krapinsko – zagorske Luka Špehar osvojio peto mjesto

Objavljeno: 19.06.2021. zagorjeinternational

Timovi hrvatske policije, proteklog su vikenda, u petak i subotu, na poziv slovenskih kolega sudjelovali na 27. Brajnikovom memorijalu u Sloveniji, na području Nacionalnog parka Triglav.

Hrvatsku policiju predstavljao je muški tim u čijem je sastavu bio Luka Špehar iz Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske, Petar Volarevića iz Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačke, Petar Conjara iz Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske i Marko Jelkić iz Specijalne jedinice policije Osijek te mješoviti tim u sastavu Nives Šimić iz VI. Policijske postaje Zagreb, Damir Holjevac iz Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, Stjepko Gujčić iz Specijalne jedinice policije Osijek i Nikolina Kuvačić iz Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske. Iz Slovenije je sudjelovalo 20 timova policije, vojske i gorske službe spašavanja.

Muški tim je u ukupnom poretku, kao i u poretku muških timova, završio natjecanje na petom mjestu s vremenom od 9,46 sati, a mješoviti tim je došao 21., a u ukupnom poretku peti s vremenom od 13,03 sati.

Natjecanje je započelo u petak plivanjem u Bledskom jezeru, zatim se nastavilo bicikliranjem i planinarenjem po okolnim planinama uz popriličan teret na leđima. Natjecateljski dan završio je streljaštvom.

Tim Policijske uprave Kopar posudio je hrvatskim timovima malokalibarsku pušku, precizniju i bolju od one koju su imali na raspolaganju te su po završetku natjecanja, temeljem prijedloga voditelja hrvatskih timova, isti osvojili pehar za fer play.

U subotu ujutro nastavilo se s planinarenjem, potom brdskim bicikliranjem, a zatim je uslijedilo veslanje po Bohinjskom jezeru, koje je hrvatski muški tim najbolje odradio. Zatim se nastavilo s bicikliranjem, potom je uslijedilo trčanje, premošćivanje Save i za kraj vježba spretnosti. Tijekom spomenutih etapa provedena su zahtjevna testiranja znanja iz prve pomoći i općeg znanja gdje se svaka greška kažnjavala dodatnim minutama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba