Vlasnik Zare, Bershke, Pull&Beara i drugih poznatih modnih trgovina zaista ima razloga za zadovoljstvo

“POTPUNO SMO SE OPORAVILI OD KORONA KRIZE”: Prihod im skočio za gotovo 50 posto, internetska prodaja porasla za dvije trećine

Objavljeno: 13.06.2021. zagorjeinternational

Španjolski maloprodaji div Inditex izvijestio je u srijedu o skoku prihoda u prvom fiskalnom tromjesečju, zahvaljujući internetskoj prodaji koja je bilježila procvat u razdoblju strogih korona ograničenja, piše Poslovni.hr.

Tako je u tromjesečnom razdoblju, zaključno s travnjem, prihod španjolske kompanije poskočio 48 posto u odnosu na isto razdoblje prošle fiskalne godine – na 4,9 milijardi eura. U usporedbi s prvim fiskalnim tromjesečjem pretpademijske 2019./2020. godine, manji je za 17,4 posto.

Inditex je prvo tromjesečje nove fiskalne godine zaključio s neto dobiti od 421 milijun eura. U prvom tromjesečju prošle fiskalne godine poslovali su s neto gubitkom od 409 milijuna eura, a u usporedbi s istim razdobljem pretpandemijske 2019./2020., neto dobit manja je za trećinu.

Zanimljivo, internetska prodaja porasla je za dvije trećine, što je posljedica strogih ograničenja i zatvaranja trgovina kojima se nastojalo suzbiti širenje koronavirusa.

U razdoblju od 1. svibnja do 6. lipnja prodaja je na godišnjoj razini više nego udvostručena, a veća je pet posto u odnosu na isto razdoblje 2019.

– Rezultati pokazuju postupni oporavak unatoč značajnom utjecaju zdravstvene situacije kroz privremeno zatvaranje trgovina na ključnim tržištima poput SAD-a, Francuske, Njemačke, Italije, Portugala i Brazila – priopćila je tvrtka.

Inditex je jedna od najvećih grupacija za distribuciju mode na svijetu. Pojavljujemo se u osam komercijalnih oblika: Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home i Uterqüe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter