Možete dva puta pogađati koju destinaciju najviše pretražuju...

Potražnja Amerikanaca za Hrvatskom skočila čak 205 posto – stare ljubavi i novi trendovi

Objavljeno: 30.05.2021. zagorjeinternational

U Forbesovom članku navodi se kako je na popularnoj stranici za pretraživanje putovanja KAYAK, Dubrovnik zabilježio skok u pretraživanju od čak 205 posto, prenosi Cromoda.

Hrvatske destinacije pojačano se pretražuju na tržištu SAD-a pa je tako ugledni američki časopis Forbes objavio podatak kako pretraživanje Dubrovnika na online tražilicama kontinuirano raste.

Hrvatska i Grčka trenutno su najtraženije destinacije i na stranici za iznajmljivanje brodova Click & Boat. I američki opinion maker The Wall Street Journal donosi preporuke za europska putovanja, a na popisu se, uz Grčku, nalazi i Hrvatska, odnosno Dubrovnik, koji su spomenuti kao savršene destinacije za ovogodišnje ljetovanje Amerikanaca.

Spomenimo kako je tijekom čitavog svibnja primjetan rast medijske pokrivenosti Hrvatske na tržištu SAD-a, a procijenjena medijska vrijednost objavljenih članaka iznosi preko 120 milijuna dolara. Dodajmo i podatak kako je u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvareno gotovo 70 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 38 posto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba