Zajednički projekt DND-a i OŠ Side Košutić

Općina Radoboj dobila 15 dječjih vijećnika, uskoro se bira i dječji načelnik / načelnica

Objavljeno: 22.05.2021. zagorjeinternational

Općina Radoboj među prvim je općinama u Krapinsko – zagorskoj županiji dobila status općine – prijatelja djece, zahvaljujući kontinuiranoj brizi i senzibilitetu prema najmlađoj  i najranjivijoj skupini mještana, ulaganju u razvoj usluga za djecu, sigurno i zdravo okruženje, zdravlje, obrazovanje, kulturu, sport, slobodno vrijeme djece te podršku roditeljima u odgoju djeca, kažu iz Općine.

Izborna kampanja

Uz stručnu pomoć Društva Naša djeca Radoboj, Osnovna škola Side Košutić na čelu s učiteljicom Magdalenom Želimorski provela je izbore za Dječje vijeće općine. U svakom razrednom odjelu od 2. do 8. razreda, učenici su 30. travnja istaknuli svoje kandidature. Do 13. svibnja je trajala izborna kampanja, kroz koju su kandidati imali prilike predstaviti sebe i svoje programe u svojem razrednom odjelu. Svaki razredni odjel je imao svoje izborno povjerenstvo te pripadajuću dokumentaciju(popis birača, listu kandidata, glasačke listiće, izborno izvješće). Sam izborni proces su po razrednim odjelima vodili i nadgledali njihovi razrednici.
Izabrano je 15 članova Dječjeg vijeća: Lorena Vidović, Antonio Tušek, Gabriel Macan, Patricija Pospiš, Maja Risek, Adam Bistrović, Lana Šalković, Adrijana Draganić, Luka Cerovečki, Tin Draganić, Filip Šalković, Borna Tušek, Fran Pelin, Karla Kristiana Ferk i Luka Draganić. Predstoji im još izbor dječjeg načelnika i zamjenika, konstituiranje Dječjeg vijeća, kao i donošenje Statuta i detaljnog programa rada i proračuna za njegovo ostvarivanje.

Brojni projekti

Iz DND-a ističu kako im Općina pruža veliku podršku i pomoć u realizaciji mnogobrojnih projekta, kao što je, primjerice, nedavni projekt “Poboljšajmo ekološku svijest i zaštitimo okoliš”, realiziran uz potporu Općine i Zaklade “Hrvatska za djecu”, s ciljem pravilnog odvajanja otpada kod najmlađih  mještana.
Velike uspjehe ostvario je i prošlogodišnji projekt prva Ljetna škola informatike, sporta i mašte u Radoboju, koji je proveden u suradnji s Tinom Macanom, Općinom Radoboj, Krapinsko – zagorskom županijom i pokroviteljima s područja cijele županije. Realiziran je i projekt “Razvijaj se i rasti, penji se do vrha”, također uz potporu Zaklade “Hrvatska za djecu”, Županije i Općine te uz partnerstvo s Osnovnom školom Side Košutić Radoboj, s ciljem stjecanja dodatnog sportskog sadržaja izradom stijene za penjanje u sportskoj dvorani u Radoboju i edukacije o pravilnom sportskom penjanju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba