Danas imendan imaju Helena, Renata, Renato, Rita, Jelena, Julija, Jagoda i Matija

KREATIVNI, BORBENI I UPORNI: Koje vrline imaju osobe koje nose ova imena?

Objavljeno: 22.05.2021. zagorjeinternational

Helena je žensko ime koje je grčkog porijekla, a označava “sjaj“, „blistavost“, odnosno “onu koja zrači svjetlošću“. Osobe koje nose ovo ime su harmonične i entuzijastične.

Renata je ime koje je latinskog porijekla, nastalo od riječi renatus što znači ponovno rođena. Muški oblik imena je Renato. Osobe s ovim imenom su iskrene, kreativne i osjećajne.

Rita je ime izvedeno od imena Marita. Po jednom tumačenju dolazi od riječi mara što znači gospođa, a prema drugom, od staroegipatske riječi mry što znači “ona koju Bog ljubi“. Osobe koje nose ovo ime su borbene i ustrajne.

Jelena je žensko ime koje potječe od grčkog imena Helena, odnosno od riječi helios što znači sunce. Značenje imena je blistava, sjajna, ljepotica. Osobe s ovim imenom su osjećajne, nježne i uspješne.

Julija je ime grčkog porijekla, a dolazi od grčkog Ioulianos, latinskog Julianus što znači blistav. Osobe koje nose ovo ime su uporne, odane i dobri prijatelji.

Jagoda je žensko ime staroslavenskog porijekla, a dolazi od riječi jagoda koje označava voće. Osobe s ovim imenom su borbene i uporne.

Matija je ime hebrejskog porijekla. Izvedeno je od imena Mattitjah što znači “dar Božji“. Osobe s ovim imenom su hrabre i odlučne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba