INVESTICIJA OD 470.000 KUNA: Kod Osnovne škole Novi Marof gradit će se dodatna parkirna mjesta

“U prošloj godini smo za školstvo izdvojili preko 5,5 milijuna kuna, to nas čini na neki način i rekorderima“

Objavljeno: 15.03.2021. zagorjeinternational

Kod Osnovne škole Novi Marof kreće izgradnja prijeko potrebnog parkirališta. Naime, s obzirom na broj zaposlenih u školi postojeći je prostor premalen te se javlja potreba za većim parkiralištem, stoga u cilju da se djelatnicima omogućio dodatan parkirališni prostor, a time i oslobodio prostor u centru grada, Grad Novi Marof, u suradnji s Novokomom d.o.o., izgradit će 20-ak novih parkirnih mjesta.

Zadovoljstvo najavljenom investicijom izrazio je ravnatelj škole Anđelko Bošnjak.

– Ovo je samo nastavak dobre suradnje škole i Grada. U školi ima više od 100 zaposlenih, a prostor za parkiranje je manji, tako da je ovaj projekt prijeko potreban. Zahvaljujem Gradu na svakodnevnoj potpori, kako na manjim, tako i na većim investicijama – rekao je Bošnjak.

Direktor Novokoma Marinko Hođa naglasio je kako je investicija vrijedna oko 470 tisuća kuna, a rok završetka je šest mjeseci.

-Parking je smješten iza dvora OŠ u Novom Marofu uz potok Koroščak i ima 20-ak parkirnih mjesta, što će uvelike smanjiti gužvu oko škole. To je dobro rješenje i iskorištenost površine koja je bila praktički neiskorištena – dodao je Hođa.

Gradonačelnik Siniša Jenkač rekao je kako se radi o nastavku investicija u školstvo na području Novog Marofa.

-Mi smo u 2020. godini za školstvo na području Novog Marofa izdvojili preko 5,5 milijuna kuna, što nas čini na neki način i rekorderima. Pogotovo onaj dio pomoći obrazovanju od srednje škole, kupnje računala, kupnje knjiga i za osnovne škole – rekao je Jenkač te dodao da su ove godine za tu namjeru predvidjeli gotovo milijun kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba