Vrijedna pomoć žiteljima zbog korona krize

Općina Krapinske Toplice oslobađa sve obveznike plaćanja komunalne naknade za četiri mjeseca

Objavljeno: 09.02.2021. zagorjeinternational

Općina Krapinske Toplice nastavlja pomagati poduzetnicima pogođenima pandemijom koronavirusa i u 2021. godini, kao i mještanima općine. Naime, na sjednici Općinskog vijeća održanoj u ponedjeljak, vijećnici su donijeli odluku o oslobađanju od obveze plaćanja komunalne naknade. Odlukom se obveznici plaćanja naknade na području općine oslobađaju plaćanja  jedne trećine (četiri mjeseca) iznosa komunalne naknade utvrđenog za 2021. godinu.

– Riječ je o mjeri pomoći građanima i pravnim subjektima koju je Općina provodila i prošle godine. Još smo u travnju, prilikom prvog lockdowna, donijeli odluku kojom su svi vlasnici stambenih i poslovnih objekata na području općine bili oslobođeni plaćanja jedne rate komunalne naknade. S obzirom na to da se pandemija, nažalost, nastavlja i ove godine, a brojni gospodarski subjekti ne rade, odlučili smo i ove godine nastaviti s istom mjerom. Ne zaboravimo i da su našu općinu pogodili potresi krajem prošle  godine i početkom ove, koji su izazvali ogromne štete, zbog čega je i proglašena prirodna nepogoda – rekao je načelnik Ernest Svažić.

Odluka o zaduživanju

Vijećnici su na sjednici donijeli i odluku o dugoročnom zaduživanju Općine u iznosu od 5.000.000 kuna. Iznos je namijenjen za financiranje realizacije kapitalnih projekata, i to asfaltiranje više od 30 dionica nerazvrstanih cesta ukupne dužine skoro 10 kilometara u iznosu od četiri milijuna kuna te za rekonstrukciju postojeće pješačke staze u Ulici Antuna Mihanovića u vrijednosti milijun kuna.

– Moram istaknuti da smo nakon provedenog postupka dobili jako dobru ponudu kreditnog zaduženja gdje je sama kamata na povijesno niskoj razini, što svakako treba iskoristiti. Naime, ovim zaduženjem s vrlo niskom kamatom bit ćemo u situaciji asfaltirati zaista lijep broj prometnica i to u puno kraćem razdoblju – pojasnio je Svažić.

Ova je odluka dobila podršku većine vijećnika, na čemu je zahvalio predsjednik Vijeća Zvonko Očić, ističući da se radi o značajnom ulaganju na području općine.

– Kvalitetne prometnice znače bolje standarde života za sve naše mještane, ali i uređeniju općinu. Kada je u pitanju kvalitetna cestovna infrastruktura, ona je značajna i zbog daljnjeg razvoja naših Krapinskih Toplica, ali i puno veću sigurnost za sve sudionike u prometu, posebice one najmlađe. Upravo iz tih razloga pozdravljam ovu odluku, koju je prihvatila i većina vijećnika – zaključio je Očić te dodao da svakako treba iskoristiti povijesno nisku kamatu, budući da zaduženje nikada nije bilo povoljnije.

Naglasio je i da će prilikom prijave na natječaj zainteresirane tvrtke ili zajednice ponuditelja, budući se radi o sveobuhvatnom projektu, zasigurno ponuditi i povoljnije cijene.

Nova – stara ravnateljica

Prihvaćena je i odluka o imenovanju Nadice Majsec-Kobaš na mjesto ravnateljice Općinske knjižnice Krapinske Toplice na novo mandatno razdoblje od četiri godine. Načelnik Svažić zahvalio je na dosadašnjoj suradnji Majsec-Kobaš, u protekla dva mandata, za koju kaže da je bila na visokoj razini, što očekuje i u novom četverogodišnjem razdoblju. Posebno je pohvalio njene napore i zalaganje prilikom pripreme projektne dokumentacije za Multimedijski centar te zaželio ponovo izabranoj ravnateljici da u novom mandatu Općinska knjižnica useli u novouređene prostore.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba