Kršili su epidemiološke mjere

RACIJA U ZAGREBAČKOM RESTORANU: Policija u njemu zatekla 34 osobe

Objavljeno: 05.02.2021. zagorjeinternational

Zagrebački policajci su u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite proveli raciju u restoranu na području Trešnjevke, koji je radio unatoč mjerama Stožera civilne zaštite. Tijekom akcije u restoranu su zatečene 34 osobe. Osam osoba nije nosilo zaštitne maske zbog čega su im policajci izdali četiri „Obavijesti  o počinjenom prekršaju“ te su naplaćene četiri kazne zbog prekršaja „Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti“.

Civilna zaštita utvrdila je kršenje epidemioloških mjera te je izdano rješenje o zabrani rada. Dio objekta gdje se obavljalo usluživanje jela i pića je zapečaćen na minimalno 30 dana te će biti pokrenut prekršajni postupak protiv pravne i odgovorne osobe.

Nakon racije, direktor (32) je priveden u policijsku postaju zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Kako prenosi Jutarnji list, racija je bila u četvrtak oko 14 sati u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici u restoranu i noćnom baru Passage kod Dragaša. Uhićen je vlasnik T. R. (32).

– Mogu samo potvrditi događaj. Moj branjenik negira odgovornost jer se i tvrtka i on kao direktor pridržavaju u cijelosti preporuka stožera civilne zaštite. I radilo se o privatnom okupljanju koje s poslovanjem tvrtke i restorana nema nikakvu poveznicu – kazao je Milko Križanović, odvjetnik uhićenog ugostitelja. Na upit o kojim se gostima radilo nije želio otkriti.

– O imenima gostiju ne mogu govoriti jer se ne radi o osobama koje su u restoran došle kao gosti već kao uzvanici na privatnu zabavu pojedinca koja je organizirana mimo poslovanja tvrtke odnosno ugostiteljskog objekta i bila je bez ekonomske osnove – zaključio je Križanović za Jutarnji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba