OTKRIJTE ORIGINALE: Znate li po čemu dobivaju nazive proizvodi poznatog skandinavskog trgovačkog lanca?

GENIJALNO: Švedska turistička zajednica uz pomoć Ikeinih četki za wc, sofa i lampi promovira svoje prirodne ljepote

Objavljeno: 02.02.2021. zagorjeinternational

Ikea je svjetski poznata švedska tvrtka za prodaju namještaja i gotovo da i nema onoga tko nije čuo za nju. Međutim, sigurni smo da malo tko zna odakle dolaze nazivi njihovih proizvoda.

Primjerice, četka za wc školjku “Bolmen“ dobila je naziv po jednom švedskom jezeru, a mjesto Ektorp svoje je ime “posudilo“ jednoj Ikeinoj sofi, piše Jutarnji.hr.

Kreativnih imena Ikeinog namještaja koja se mogu pronaći na geografskoj karti ima još mnogo. Tako su uredske stolice “Järvfjället“ ima dobile po planini, montažne noge “Stubbarb“ nose naziv po jednom mjestu na jugu Švedske, a po mjestu Höljes su nazvane viseće lampe iz Ikeinog asortimana.

Primjera ima toliko da je švedska turistička organizacija “Visit Sweden“ to odlučila iskoristiti za novu promotivnu turističku kampanju. Kampanja naziva “Otkrijte originale“ želi da ljudi diljem svijeta otkriju kako sva ova imena koja vide na Ikeinim internetskim stranicama ili popularnim katalozima, zapravo pripadaju Švedskoj i da su zapravo mnogo više od raznih proizvoda za kućanstvo i namještaja.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba